15.2 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Gandia presenta dos nous projectes a Next Generation

• El comerç centra els dos nous projectes que Gandia presenta a les ajudes  europees Next Generation

• A grans trets, els dos objectius fonamentals són millorar els equipaments i les infraestructures del centre de la ciutat i de la Platja, així com la creació de ferramentes que serviran per a avançar en la transformació digital del comerç.

• Ferran Martínez: “Accions que permeten avançar en millorar l’entorn i les infraestructures comercials del centre i de la platja, així com impulsar la transformació digital del sector”.

• Vicent Mascarell: “Tenim esperances i esperem que el projecte que es presenta complisca els requisits i poder accedir a unes ajudes que beneficiaran el sector en particular i la ciutadania en general”.

El regidor de Turisme i Projectes europeus, Vicent Mascarell, i l’edil de Polítiques Econòmiques i Comerç, Ferran Martínez, es van reunir dilluns passat amb els representants de les associacions de comerciants i hostalers per tal d’informar-los dels dos nous projectes relacionats amb el seu sector presentats als Next Generation, unes ajudes importants que incorpora la UE per a eixir de la pandèmia més forts, més renovats, introduint la digitalització en tots els sectors.

Així, els projectes fan relació al comerç i al reforçament de l’activitat comercial en zones turístiques. A grans trets, els dos objectius fonamentals són, d’una banda, millorar els equipaments i les infraestructures del centre de la ciutat i de la Platja, com ara la instal·lació de mobiliari urbà i contenidors intel·ligents, la finalització i adequació de l’entorn urbà de l’Ajuntament… D’altra banda, la creació de ferramentes que serviran per a avançar en la transformació digital comercial.

També es contempla la creació de 2 potents webs: per al comerç de la platja, dins de visitgandia, per als comerços del CH-Raval-Prado i una web que faria un servei addicional com a plataforma d’informació sobre immobles buits per a captar inversions…
“En definitiva, accions que permeten avançar en millorar l’entorn i les infraestructures comercials del centre i de la platja, així com impulsar la transformació digital del sector”, ha explicat Martínez.

L’Ajuntament de Gandia té l’objectiu de continuar treballant per a presentar els millors projectes al Next Generation. De fet, serà una de les poques ciutats valencianes que participaran en aquesta convocatòria d’ajudes al comerç 2021. “El comerç com un valor afegit; Gandia és una ciutat comercial per excel·lència i, per tant, representa una magnífica oportunitat per a incentivar la modernització i incorporar-se a un món cada vegada més globalitzat amb reptes que necessiten la modernitat, la innovació i la intel·ligència per a eixir millors i més forts. Tenim esperances i esperem que el projecte que es presenta complisca els requisits i poder accedir a unes ajudes que beneficiaran el sector en particular i la ciutadania en general”, ha expressat Mascarell.

Cal recordar, que aquests dos nous projectes se sumen al ja presentat Pla de Sostenibilitat Turística 2022-2024 i que opta a una subvenció de 5 milions d’euros dels fons europeus Next Generation. S’actuarà sobre 3 eixos fonamentals: Convertir les vies no motoritzades a l’enllaç Gandia-Platja en un passeig agradable de tres quilòmetres d’espais verds; fer valdre els Béns d’Interés Cultural amb el reforç de l’accessibilitat al Castell de Bairén i amb la gran aposta de la Cova del Parpalló a través d’un centre d’interpretació que afavorisca el producte turístic… I, per últim, la digitalització i la innovació dels productes turístics de la nostra ciutat amb noves aplicacions i ajudes al sector per a incorporar la innovació en el quefer diari.

Articles relacionats