18 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

Gandia, present a la maniestació mundial de l’orgull LGTBI a Madrid

Gandia hi va participar dissabte passat com a destinació LGTBI friendly a la desfilada de la World Pride Madrid 2017. Milions de persones de tot el món hi van veure passar la carrossa de la Comunitat Valenciana on hi eren representades les celebracions de l’Orgull LGTBI valencianes.

L’Agència Valenciana de Turisme, com ho va fer l’any passat, va patrocinar i tematitzar una de les carrosses de la cavalcada Orgull 2017 en la qual Gandia també hi va estar representada mitjançant una gran pantalla amb la imatge de la ciutat.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha manifestat que Gandia és una ciutat oberta, diversa, de progrés, integradora i acollidora que havia d’estar en este esdeveniment. En este context, la màxima autoritat municipal i responsable del departament de Turisme a l’Ajuntament de Gandia, ha assenyalat que el govern treballa en l’àmbit turístic amb el sector que representa el col·lectiu LGTBI, “per la qual cosa volíem deixar ben clar en un dels actes més multitudinaris i més importants de la família LGTBI que Gandia és una ciutat on la gent pot fer turisme en total llibertat”.

Segons Morant, esta és una de tantes accions que es desenvoluparan amb la col·laboració de l’Agència Valenciana de Turisme per a desenvolupar i promoure el turisme LGTBI.

L’Agència Valenciana de Turisme, juntament als departaments de Turisme i Diversitat de l’Ajuntament de Gandia, està dissenyant un plànol turístic de la província en el qual hi participen establiments de Gandia LGTBI friendly.

        Per la seua banda, la vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques, ha mostrat també la seua satisfacció per la participació de Gandia en un aparador internacional tan important com és la Word Pride. “Som una ciutat solidària, cohesionada i orgullosa de la seua diversitat. I així ens volem mostrar a l’exterior. El turisme és una de les branques de les polítiques del govern en matèria de Diversitat LGTBI. Sense oblidar el treball per a donar visibilitat al col·lectiu, lluitar contra la LGTBIfòbia, etc.., treballem conjuntament amb l’Agència Valenciana de Turisme en consolidar i posicionar la marca Gandia Pride, Orgull Gandia, esdeveniment que enguany ha celebrat la segona edició”.

Milvaques també ha ressaltat el treball amb el sector (hoteler, hostaler, d’oci…) per aconseguir un segell de qualitat. “La implicació de les administracions públiques, col·lectius LGTBI, ciutadania en general i el sector privat li permetrà a la nostra ciutat optar a ser reconeguda com a ciutat LGTBI friendly, per les seues polítiques en matèria inclusiva i de diversitat, tant des del punt de vista social, cultural, com turístic”

Articles relacionats