20.5 C
Gandia
Dimarts, 4 octubre, 2022

Gandia pren mesures davant d’un immoble declarat legalment en ruïna 

 

· Gandia emet una ordre de rehabilitació forçosa als propietaris de l’edifici situat davant del Palau Ducal

· Es tracta d’una mesura adreçada a protegir aquests edificis i l’entorn del Palau

L’Ajuntament de Gandia des de l’àrea d’Urbanisme ha emés una ordre de rehabilitació forçosa dirigida a l’empresa propietària dels edificis situats al carrer Duc Alfons el Vell 6, 8 i 10, cantonada amb Alexandre VI, 7, 9 i 11. Una mesura adreçada a preservar aquests immobles que es troba al voltant d’un bé d’interés cultural com és el Palau Ducal.

Es tracta d’un complicat procés administratiu que ja es va iniciar l’any 1998 i que ha permés que s’hagen adoptat per part dels antics propietaris mesures necessàries per a garantir l’estabilitat i la seguretat de les edificacions.

En data 20 de desembre de 2018 una Sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 4 de València va reconéixer la situació legal de ruïna de l’immoble. Després d’aquesta sentència el consistori ha iniciat diversos procediments sancionadors contra els propietaris del dit immoble.

D’aquesta manera, s’ha acordat sol·licitar al propietari que sol·licite la llicència d’edificació en un termini màxim de dos mesos advertint que en cas de no sol·licitar la llicència, s’aplicaran mesures com ara la minoració de l’aprofitament fins a un 50% o la declaració de l’immoble en règim d’edificació forçosa.

Fotografia Àlex Oltra

Articles relacionats