15.7 C
Gandia
Dilluns, 27 març, 2023

Gandia posa en marxa una nova campanya de divulgació sobre els vehicles de mobilitat personal

 

 

 

· Nacho Arnau, regidor de Trànsit i Mobilitat: “Hi ha hagut canvis normatius que la ciutadania ha de conéixer tant en l’àmbit d’usuari com pel que fa a comerciants que venen aquest tipus de vehicles”

· Marcos Miñana, inspector en cap de Trànsit: “La campanya inicialment va dirigida al potencial usuari perquè sàpia el que compra i perquè ens preocupa que el conductor d’aquesta mena de vehicles no sàpia el risc que està ocasionant”

· La primera fase es realitzarà del 17 al 23 de gener i serà de divulgació de la informació. Però en la segona, del 24 al 6 de febrer, ja hi haurà controls rutinaris i seran sancionats tots aquells vehicles que no complisquen la norma.

Aquest matí han comparegut en roda de premsa el regidor de Trànsit i Mobilitat, Nacho Arnau, i l’inspector en cap de Trànsit, Marcos Miñana, per tal d’anunciar la campanya de divulgació que va a fer-se les pròximes setmanes sobre els vehicles de mobilitat personal (VMP) o patinets elèctrics.

“Una campanya que consistirà a informar en una primera fase inicial sobre els canvis de la normativa d’aquests vehicles, antigament artefactes i hui ja considerats vehicles. Hi ha hagut canvis normatius que la ciutadania ha de conéixer tant a escala d’usuari com pel que fa a comerciants que venen aquest tipus de vehicles”, ha explicat Arnau.

Per tant, aquesta primera fase es realitzarà del 17 al 23 de gener i serà de divulgació de la informació que arribarà per les xarxes socials de l’Ajuntament i de la Policia Local, per mitjans de comunicació, i a través d’una campanya en determinats centres educatius al llarg de tot l’any, sobretot centrada en les edats compreses entre 14-15-16 anys.

En aquest moment es podrà fer l’alt a una persona que vaja per damunt de la vorera, on no està permés circular excepte en casos com són els carrers per als vianants i donant-se uns requisits específics. El regidor ha destacat que “es podran sancionar infraccions greus o molt greus com estar conduint aquests vehicles sota els efectes de begudes alcohòliques o estupefaents”.

I en la segona fase de la campanya, del 24 al 6 de febrer, ja hi haurà controls rutinaris i seran sancionats tots aquells vehicles que no complisquen la norma.

Per la seua part, Miñana ha recalcat que en l’any 2021 s’han registrat 117 denúncies de vehicles de mobilitat personal. Les infraccions més habituals han sigut circular per damunt de la vorera, amb cascos o auriculars i dues persones al mateix vehicle.

També hi ha registrats 62 accidents, dels quals dos dels conductors van donar positiu en la prova d’alcoholèmia. “El problema que nosaltres veiem respecte a aquests VMP és que la seua posada en circulació no requereix autorització administrativa, no té permís de circulació ni cap paper i hi ha molta gent que compra vehicles que pensa que són VMP i no ho són”, ha assenyalat l’inspector.

Per això, “la campanya inicialment va dirigida al potencial usuari perquè sàpia el que compra i perquè ens preocupa que el conductor d’aquesta mena de vehicles no sàpia el risc que està ocasionant”.

Cal destacar que la DGT traurà en març de 2022 un reglament de quan utilitzar el casc i en quines condicions, però de moment és recomanable, igual que tindre assegurança.

Per acabar, el regidor de Trànsit i Mobilitat ha recordat que “estem a favor de la utilització d’aquesta mena de vehicles. És un vehicle a potenciar sempre que es complisca la normativa. La campanya es fa necessària per a saber el que tenim entre mans i, al final, aconseguir seguretat en el trànsit de la ciutat que és el que volem”.

Articles relacionats