20.5 C
Gandia
Diumenge, 26 maig, 2024

GANDIA POSA EN MARXA UNA CAMPANYA PER INFORMAR DELS RISCOS DE L’EXPOSICIÓ AL SOL

La regidora delegada de Sanitat i polítiques Saludables, Liduvina Gil; Pedro Izquierdo, Gerent de la Farmàcia Carolina Esteve Sainz; Jose Miguel Sequí, Cap de Pediatria de l’Hospital Francesc de Borja, i María González, titular de la Farmàcia del Passeig, han informat de la posada en marxa d’una campanya informativa adreçada a tota la ciutadania per explicar els riscos que l’excessiva exposició al sol pot tenir en la salut.

 

Liduvina Gil ha insistit en la importància d’uns hàbits saludables a l’hora d’estar exposats al sol durant l’estiu. “La campa es diu Protegix-te del sol, Gaudim d’ell i comptarà amb un apartat especial per a la protecció contra els mosquits”.

Jose Miguel Sequí, ha explicat la primera de les xerrades que se celebrarà el 24 de maig: “La protecció solar és fonamental. La irradiació solar té una part bona per al cos però també té un factor negatiu molt important que està més accentuat en el cas dels nens que són molt més sensibles. La radiació solar és acumulativa i irreversible, tota la radiació que rebem des que naixem ens pot condicionar per tenir un major risc de càncer de pell. S’ha d’arribar a un equilibri. És una conferència informativa oberta a tot el públic i on també respondrem als dubtes dels presents”.

Per la seua banda, Pedro Izquierdo ha destacat que el dia 26 de maig s’instal•larà davant de la Casa de la Marquesa un autobús on les persones que ho desitgen podran realitzar-se una revisió gratuïta per veure l’estat de la seua pell. “A més, hem organitzat un concurs de dibuix per a xiquets de 3 a 8 anys que dividirem en tres categories. Tindrem un jurat que decidirà els guanyadors que rebran tot un seguit de regals que es lliuraran a la Casa de la Marquesa”.

Finalment, María González, va exposar el contingut de la xerrada que realitzarà i que anirà enfocada a la prevenció i tractament de les picades dels mosquits. “A tothom ens piquen els mosquits, la diferència rau en la reacció que té cadascú davant la picada. També parlarem de les conseqüències de l’arribada del mosquit tigre i amb ell, l’aparició del virus Zika”.

Articles relacionats