14.1 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

Gandia posa en marxa el II Concurs de cartells “GANDIA LLIURE DE DROGUES”

– Podrà participar l’alumnat d’ESO de qualsevol centre educatiu de Gandia des del 24 de maig fins al 18 de juny

– Ludivina Gil: “Un dels objectius del II Pla Municipal de Prevenció de Conductes Additives de l’Ajuntament de Gandia és previndre, retardar i disminuir les conductes addictives de la població adolescent”

La regidora delegada de Salut i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, ha anunciat aquest matí que la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de l’Ajuntament de Gandia, en col·laboració amb el Centre Salut Pública de la ciutat, organitza el II Concurs de cartells baix el lema “GANDIA LLIURE DE DROGUES” per a celebrar el Dia Internacional Contra les Drogues que se celebra el pròxim 26 de juny, una commemoració que va ser aprovada l’any 1987 per l’Assemblea General de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) amb l’objectiu d’aconseguir una societat lliure de consum de drogues mitjançant l’acció i la cooperació entre els països adherits.

Així, aquesta acció creativa “té la finalitat de sensibilitzar, previndre o retardar el consum de drogues en la població jove i que permet la reflexió de l’alumnat envers les drogues i el seu impacte”, ha destacat Gil.

En relació amb aquesta problemàtica, i d’acord amb l’últim informe de l’Observatori Espanyol de les drogues i les addiccions publicat en 2020, el consum de drogues legals i il·legals com l’alcohol, el cànnabis, els hipnosedants i la cocaïna continua donant-se en l’etapa de l’adolescència entre els 14 i 15 anys, ha explicat Gil.

A conseqüència d’aquesta situació, la responsable de Salut ha incidit en el fet que “un dels objectius del II Pla Municipal de Prevenció de Conductes Additives de l’Ajuntament de Gandia és previndre, retardar i disminuir les conductes addictives de la població adolescent de la nostra ciutat mitjançant activitats de caràcter preventiu en l’àmbit educatiu”.

Al concurs podrà participar tot l’alumnat d’ESO d’entre 12 i 16 de qualsevol centre educatiu de Gandia, on cada concursant presentarà al centre corresponent un dibuix i/o fotografia original que dona suport la frase “Per a mi, el 26 de juny, Dia Internacional contra les Drogues, significa…”. Tots els cartells presentats s’exposaran a un edifici de l’Ajuntament i podran ser visitats des del 21 fins al 30 de juny.

El lliurament dels premis es realitzarà el dilluns 28 de juny, al saló Laval del Consistori, amb l’acte que culminarà la commemoració d’aquest dia. A més, s’atorgaran dos premis, un patinet elèctric (esponsoritzat per Carrefour) per al 1r premi i un skateboard (esponsoritzat per Oci urbà) per al 2n premi. A més, el cartell guanyador s’utilitzarà per a la promoció o difusió de la UPCCA i per commemorar el Dia Internacional contra les Drogues de l’any vinent.

Els treballs es realitzaran als centres educatius, El termini per a presentar els treballs s’inicia des del 24 de maig fins al 18 de juny, ambdós inclosos.

Articles relacionats