11.1 C
Gandia
Diumenge, 21 abril, 2024

Gandia posa en marxa el dispositiu especial de Pasqua als espais verds

• Durant els pròxims dies, s’augmentarà la vigilància per part de la Guarderia rural i la Policia local als parcs urbans i zones verdes en previsió d’una afluència massiva de visitants per a passar el dia.

• Als Ullals de l’Alqueria del Duc s’ha habilitat, un any més, un circuit tancat d’entrada i eixida, de manera que només es podrà accedir des del Grau i l’Alqueria de Potes, i s’han augmentat les places d’aparcament disponibles, els contenidors, etc.

• Des de demà, Dijous Sant, fins a Sant Vicent, estarà totalment prohibit cremar i fer qualsevol mena de foc, per la qual cosa els paellers romandran tancats.

La primera Tinenta d’Alcaldia i regidora de Gestió de Territori i Medi Ambient, Alícia Izquierdo ha presentat hui els dispositius que es posaran en marxa als espais naturals de la ciutat al llarg de les festes de Pasqua.

Així doncs, l’edil ha explicat que, durant els pròxims dies, s’augmentarà la vigilància per part de la Guarderia rural i la Policia local als parcs i zones protegides o sensibles, com per exemple, els Ullals, el paratge natural municipal Parpalló-Borrell, etc. Precisament, com és tradicional, un dels llocs amb més visitants aquests dies serà el parc dels Ullals de l’Alqueria del Duc. Per eixa raó, un any més, s’hi ha habilitat un circuit tancat d’entrada i eixida, de manera que només es podrà accedir des del Grau i l’Alqueria de Potes, i s’han augmentat les places d’aparcament disponibles, els contenidors, etc.

Izquierdo ha aprofitat per a recordar que l’any passat l’Ajuntament va ampliar els Ullals amb una nova zona d’aparcament i el Parc de les Diades, que compta amb 75 arbres que proporcionen ombra, una muntanyeta i una zona d’oci des de la qual també es pot accedir directament a l’Alqueria del Duc.

Enguany, ha afegit, també hi haurà una especial protecció a la cova del Parpalló-Borrell i als parcs urbans de la ciutat. «Sempre esperem l’assistència multitudinària de persones i és prou habitual que la gent es desplace als espais naturals per anar a menjar la mona».

Respecte al risc d’incendis que hi ha en aquesta època, la regidora ha demanat a la població que tinga molta precaució i ha assenyalat que «des de demà, Dijous Sant, fins Sant Vicent, estarà totalment prohibit cremar i fer qualsevol mena de foc, per la qual cosa els paellers romandran tancats».

«No és una qüestió que decidisca l’Ajuntament de Gandia, sinó que es tracta d’una mesura autonòmica per a la qual també s’han prohibit les cremes agrícoles», ha assegurat.

Finalment, respecte als residus, la regidora ha afirmat que «s’ha augmentat el servei de recollida de fem, però la ciutadania ha de fer-se responsable de les deixalles que genere i emportar-se-les a casa o depositar-les en els contenidors corresponents».

Articles relacionats