“Gandia Panoràmica”, l’altra mirada de Pep Aparisi i Rafa Gomar

Foto Espai Gandia i l’Ajuntament tanquen la seua participació en la biennal de fotografia (Fotogràfica 17) que celebra el MuVIM, i ho fan amb l inauguració divendres 28 d’abril de 2017, a les 19,30 hores, a la Casa de la Cultura Marqués González Quirós de l’exposició “Gandia Panoràmica” amb fotografies de Pep Aparisi i textos de Rafa Gomar. Aquesta exposició, apunten des de Foto Espai, no s’hagués pogut celebrar sense la producció del MuVIM i la col·laboració del Ajuntament de Gandia i de l’Escola Politècnica Superior de Gandia. Dissabte 29 d’abril a les 12.00 hores hi ha una trobada amb els autors acompanyats a les guitarres per Kike Polop. 

La finalitat del projecte “Gandia panoràmica” abasta dues dimensions. D’una banda, mostrar una Gandia allunyada de les postals amb què tradicionalment es representa, com ara monuments emblemàtics o paisatges més aviat tòpics, enfocades des d’un punt de vista més turístic que no pas artístic; i de l’altra, incloure una sèrie d’itineraris traçats per dos personatges que andaregen per la ciutat, el port o la platja —un amb una màquina de fotografiar al coll i l’altre amb una llibreta d’apunts—, i que descriuen la personalitat i el tarannà de Gandia i els seus habitants. A més a més, el projecte presenta una Gandia del segle XXI i reflecteix aquells elements i característiques que podríem definir com a generals en una ciutat moderna: grafits, parets pintades, trànsit i incorporació d’emigrants, cases abandonades, elements i mobiliari urbà o arquitectura que, tot i no ser a primer colp d’ull exclusius de la nostra ciutat, el lector o espectador pot identificar si els observa atentament.

Per tot això, es tracta d’un treball (llibre i exposició) confegit amb la idea de ser difós entre els ciutadans de Gandia, però també engloba el gust de qualsevol persona de qualsevol altra ciutat. Així, aquest projecte es tracta d’un producte cultural que MUVIM i Fotogràfica han volgut presentar a la ciutadania; una mostra del treball i l’estima de dos ciutadans per la seua ciutat. El llibre, editat pel MuVIM té unes mesures tancat de 215 x 155 mil·límetres. Imprès en bitons amb paper Fedrigoni Tatami Symbol de 150 grams (les fotografies), i a una tinta amb paper Flora Giglio de 130 grams (els textos). Enquadernació en rústica tapa dura. Disseny i maquetació de Pep Aparisi. Tipografia Segoe Print i 1949 Report. Edició limitada de 1.000 llibres. L’exposició conté 64 fotografies originals realitzades i impreses per Pep Aparisi, en paper Hahnemühle White Etching de 268 grams, utilitzant tinta Epson UltraChrome K3 més protector de la impressió Hahnemühle. Qualitat arxiu. Mides de les fotografies: 280 x 93 mil·límetres, protegides per paspartús i marc d’alumini negre de 500 x 400 mil·límetres.

Et Pot Interessar