11.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

GANDIA ORGANITZA LA PRIMERA FIRA DEL LLIBRE USAT

La regidora de Polítiques Educatives, Laura Morant, acompanyada pel director de la Universitat Popular de Gandia (UPG), Lluís Romero i la presidenta de l’associació Amics de l’Ensenyament i de la Universitat Popular, Adriana Sherlik, ha presentat el Primer Mercat del Llibre Usat, que tindrà lloc el dissabte 23 d’abril, Dia Internacional del Llibre, a la plaça Loreto, de 10 a 14 hores.

Morant ha explicat que els objectius són “obrir un espai de venda i intercanvi de productes culturals usats (llibres, discos, pel•lícules, etc.), garantir l’accés de la cultura a tothom, sumar esforços en la promoció del llibre i la lectura en el dia del llibre, així com contribuir a la dinamització comercial del barri”. La regidora de Més Gandia considera que el Mercat del Llibre Usat és una oportunitat per traure la cultura al carrer i fer-la extensiva a tothom, un dels objectius principals de la UPG. “Des de la UPG i el departament d’Educació hem acollit aquesta inciativa d’Amics de la UPG amb gran interès i col•laborarem en tot allò que siga necessari. De fet, estaria molt bé que s’estenguera a altres barris de la ciutat”.

Per la seua banda, Sherlik ha explicat que la seua associació té més de 600 amics a facebook i “l’objectiu és el foment i la divulgació de la cultura, així com la defensa de l’educació permanent de la ciutadania valenciana”. La recaptació de la vendade productes culturals usats a preus simbòlics es farà pública (l’intercanvi serà una qüestió privada entre les parts) i anirà destinada al finançament del col•lectiu per a la realització d’activitats culturals.

Participen a l’organització: Monitors, alumnes, membres de l’associació AMICS, públic, l’AC Dolçainers i Tabaleters de la safor-UPG, voluntaris, etc. A la plaça Loreto s’instal•laran taules amb llibres (1€), CD’s i vinils de música (3€) i pel•lícules (2 €). A més, s’hi habilitarà un espai per a l’intercanvi per a tothom qui ho sol•licite. El material donat per a la venda es pot lliurar a la seu de la UPG, a la plaça mateix.

“El mercat va nàixer de la sensació general que la gent tenim cada vegada més material cultural emmagatzemat a casa, que ens l’estimem, però tenim problemes d’espai. Doncs tenim l’oportunitat d’intercanviar amb gent en la mateixa situació que nosaltres i, alhora, contribuir al cicle cultural”. Romero ha assegurat que l’associació AMICS reforça allà on la UPG o no arriba, o no està dins de les seues funcions.
El director de la UPG també ha indicat que l’associació col•labora amb la universitat en altres activitats com les visites a València per conèixer el patrimoni. Precisament, el 14 de maig hi ha prevista una eixida al Centre Cultura Bancaixa per veure-hi la “Col•lecció Lladró. Sis segles de pintura” i “Coleccionismo y mecenazgo: Jesús Martínez Guerricabeitia”.

Articles relacionats