15.4 C
Gandia
Dijous, 8 desembre, 2022

Gandia organitza activitats educatives per facilitar el retorn de l’alumnat als centres escolars

– Gandia invertirà més de 120.000 € en un programa d’activitats per facilitar el retorn de l’alumnat als centres escolars

– El pla es desenvoluparà durant el primer trimestre del curs escolar

– Carmen Fuster: “Volem amb aquestes activitats que els alumnes no patisquen un canvi brusc en la seua rutina diària després d’haver estat prop de sis mesos fora dels centres escolars”

Gandia Carmen FusterLa regidora delegada d’Educació, Carmen Fuster ha presentat aquest matí en roda de premsa el projecte d’activitats de suport educatiu i extraescolars, culturals i esportives de l’Ajuntament de Gandia per a aquest any i que es desenvoluparà durant el primer trimestre del curs.

Una iniciativa adreçada a oferir a l’alumnat activitats extraescolars amb la finalitat de facilitar la incorporació de l’alumnat a l’entorn educatiu després del llarg període de temps provocat per la COVID-19.

Carmen Fuster ha declarat que des del departament d’Educació i els centres escolars de la ciutat s’està treballant des de fa mesos. “Comptem amb l’esforç i la implicació de totes les parts afectades. Totes les recomanacions per afrontar la pandèmia es compliran de forma molt rigorosa“.

Sobre la iniciativa, l’edil ha destacat que “volem amb aquestes activitats que els alumnes no patisquen un canvi brusc en la seua rutina diària després d’haver estat prop de sis mesos fora dels centres escolars. En definitiva, es tracta de tornar a construir relacions socials però sempre complint totes les recomanacions“.

Les activitats del pla, que té sis línies de treball, es basen en els objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda d’Educació 2030 i pretenen promoure una interacció segura entre l’alumnat perquè puguen expressar-se emocionalment en un període marcat per les limitacions de la pandèmia. Totes les activitats seran impartides per professionals i comptaran amb el suport dels centres escolars i de tècnics municipals del consistori.

El projecte té un pressupost de 123.000 € que han estat finançats gràcies a una ajuda de la Conselleria d’Educació i desenvoluparà diverses línies com ara l'”expressió i gestió de les emocions” dirigida als alumnes més menuts; activitats esportives i jocs tradicionals; Let’s tell stories !, adreçada a alumnes de 6 a 9 anys i on es desenvoluparà la iteració oral i expressiva utilitzant l’anglés com a llengua; escacs; robòtica, dirigida a alumnes de 9 a 11 anys; o “MenuTTirant” on l’alumnat de 0 a 16 anys gaudirà d’activitats teatrals, animació o tallers.

Totes aquestes activitats es desenvoluparan en horari escolar i en la majoria dels casos en els mateixos centres escolars.

Articles relacionats