• Es tracta del primer dels projectes del Govern del Serpis que opta als fons europeus «Next Generation» i la iniciativa busca consolidar Gandia com a destinació turística.
• Vicent Mascarell, regidor de Turisme: “Per aconseguir-ho, s’hi vol actuar a través de 3 eixos fonamentals: L’enllaç verd i sostenible Gandia-Platja; fer valdre els Béns d’Interés Cultural (castell de Bairén, cova Parpalló…) i la digitalització dels productes turístics de la ciutat».
• Alícia Izquierdo, regidora de Patrimoni i de Gestió responsable del territori: “És evident que aquest govern continua prioritzant els elements mediambientals i patrimonials d’atracció turística per a la ciutat».
L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto i el regidor de Turisme, Vicent Mascarell, han presentat aquest matí a la Mesa de Turisme el primer dels projectes del Govern del Serpis que opta a una subvenció de 5 milions d’euros dels fons europeus «Next Generation». Es tracta del Pla de Sostenibilitat Turística 2022-2024.
Posteriorment, Mascarell i la regidora de Patrimoni històric, artístic i cultural i de Gestió responsable del territori, Alícia Izquierdo, han donat a conéixer públicament alguns dels detalls del projecte interdepartamental.
Així, en primer lloc, l’edil de Turisme ha assegurat que la iniciativa està dirigida a consolidar Gandia com un destí sostenible. En aquest sentit, s’hi actuarà sobre 3 eixos fonamentals:
– Convertir les vies no motoritzades a l’enllaç Gandia-Platja en un passeig agradable de tres quilòmetres d’espais verds
– Posar en valor els Béns d’Interés Cultural amb el reforç de l’accessibilitat al Castell de Bairén i amb la gran aposta de la Cova del Parpalló a través d’un centre d’interpretació que pose en valor el producte turístic
-I, per últim, una aposta ferma per la digitalització i la innovació dels productes turístics de la nostra ciutat amb noves aplicacions i ajudes al sector per a incorporar la innovació en el quefer diari del sector turístic de Gandia”.
Per la seua banda, Izquierdo ha mostrat la seua satisfacció per la “tasca conjunta transversal i coordinada” entre els dos departaments i ha posat en valor el patrimoni local com a atractiu turístic: “És evident que aquest govern continua prioritzant els elements mediambientals i patrimonials d’atracció turística per a la ciutat. El fet que unim un element rupestre protegit dins del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO, que és un del BIC’s importants i la col·lecció més gran de plaquetes de pedra gravada, vora 5.000, i un dels enclavaments arqueològics més importants pràcticament de la seua etapa en Europa, és demostrar que realment creiem en aquest potencial que tenen els nostres elements, a més de continuar millorant l’accessibilitat i la senyalització de castell, conjuntament amb les altres actuacions que hi ha”, ha conclòs la regidora.