13.2 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

Gandia obté la cessió de 25 habitatges de la SAREB destinades a famílies amb situació d’emergència

– Gandia acorda amb la SAREB la cessió de 25 habitatges que es destinaran a famílies en situació d’emergència d’habitatge

– Amparo Victòria: “Actualment tenim una demanda que pràcticament es cobreix amb aquesta mesura i seguirem treballant en previsió que la crisi provoque més situacions d’habitatge complicades”

L’executiu municipal ha aprovat hui el conveni de col·laboració institucional entre l’Ajuntament de Gandia i la Sociedad de Gestión de Activos Procedentes de la Reestructuración Bancaria S.A. (SAREB) per a la cessió d’habitatges destinats a lloguer social durant els pròxims quatre anys.

Es tracta d’una mesura amb la qual el govern local continua afrontant la nova fase de vertebració econòmica i social perquè els efectes de la crisi sanitària de la COVID-19 siguen els mínims possibles una vegada transcórrega l’emergència.

En total seran 25 els habitatges que la SAREB es compromet a cedir en usdefruit a l’Ajuntament de Gandia rebent del consistori una contraprestació per cada un dels habitatges que oscil·larà entre els 75 i els 125 € mensuals. A més, el consistori es farà càrrec d’altres despeses dels habitatges com ara els derivats de manteniment o la gestió i administració dels habitatges (comptabilitat, representació en comunitats de propietaris, dipòsit de fiances si s’arrendaren habitatges, etc.).

Aquesta mesura se suma a altres ja posades en comú entre l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant i el vicepresident segon de la Generalitat Valenciana i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau a principis d’aquest mes com són l’exoneració del pagament del lloguer als inquilins dels habitatges de protecció pública, socials i d’emergència habitacional, durant els mesos d’abril i maig, amb un caràcter prorrogable, o la paralització dels processos judicials de desnonament per impagaments de rendes i impedir els talls en el subministrament elèctric i en l’aigua per garantir els serveis bàsics.

Tal com ha explicat la regidora delegada d’Habitatge i regeneració urbana, Amparo Victoria, el conveni permet ampliar el nombre d’habitatges perquè siguen destinades per a persones en situació d’emergència habitacional. “Actualment tenim una demanda d’aquest tipus d’habitatges que pràcticament es cobreix amb aquesta mesura però seguirem treballant en previsió que aquesta crisi provoque necessitats d’habitatge a més famílies i ho farem des de l’àmbit públic i utilitzant totes les eines i recursos tant del consistori com d’altres administracions superiors”.

Articles relacionats