14.2 C
Gandia
Diumenge, 4 desembre, 2022

Gandia: Minut de Silenci en mostra de rebuig i condemna per l’últim assassinat masclista

Aquest passat dijous s’ha tornat a mostrar el rebuig i condemna de Gandia per l’últim assassinat masclista. En el minut de silenci també han participat la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre i la directora del Centre Internacional de la UV, Carmen Melo.

Des de la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere havien confirmat l’assassinat per Violència de Gènere d’una dona de 46 anys, a Madrid, per la seua exparella.

La dona tenia dos fills, un d’ells menor d’edat i no hi havia denúncies prèvies per violència de gènere contra el presumpte agressor. Es tracta del primer menor d’edat orfe per violència de gènere enguany. Ja són 305 menors d’edat que han quedat orfes, per la violència de gènere, des de 2013.

Amb aquest assassinat són 4 les dones assassinades per violència de gènere en 2021, 1.082 dones des de 2003, data des que consten registres oficials d’aquests assassinats per Violència de Gènere. La violència de gènere és la vulneració més extrema dels drets humans i les llibertats fonamentals.
.
Des de l’Àrea d’Igualtat, Diversitat I Polítiques Inclusives Gandia, han assenyalat que “Totes i tots hem de dir PROU a aquesta xacra social”.

#EnsVolemVives #violènciadegènere #NoMiresCapaUnAltreCostat

– 016: Telèfon gratuït d’atenció a la víctima de la violència de gènere. No deixa rastre a la factura, però sí que cal esborrar-lo del llistat de telefonades.

– 96 295 95 28: Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives.

– 96 287 88 00 – 96 287 88 01: Policia Local de Gandia.

– 091: Policia Nacional.

– 112: Telèfon d’Emergències.

Articles relacionats