21.4 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Gandia millora la protecció de l’entorn forestal de Santa Anna

  • Gandia inverteix més de 20.000 € en accions per a la millora i protecció de l’entorn forestal de Santa Anna
  • Les línies d’actuació giraran entorn a la realització d’obres a la muntanya amb l’objectiu de previndre incendis i a la compra d’una trituradora per a gestionar les podes agrícoles

  • Ambdós ajudes han sigut atorgades pel programa ‘Reacciona’ de la Diputació de València dintre del Pla Local de Prevenció d’Incendis.

La regidora delegada de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo, acompanyada del Director General de Medi Natural del departament, Daniel Muñoz, ha anunciat les noves accions pel que fa a la gestió forestal al districte de Santa Anna que es duran a terme pròximament. En total, es tracta d’una mobilització de recursos per valor de més de 20.000 euros que aniran destinats a la remodelació de l’entorn per a previndre incendis a la muntanya i a la compra d’una trituradora amb l’objectiu de gestionar les podes agrícoles.

Per a la primera partida, s’han asignat 12.700€. Les obres començaran a principis de la setmana pròxima i s’allargaran fins a finals del mes de juny. S’iniciaran al voltant del camp de futbol del barri, continuaran en direcció a l’ermita i finalitzaran al Camí del Calvari. En suma, dos hectàrees de terreny molt transitades per veïnant de la localitat que seran reformades amb l’objectiu de protegir el nostre medi ambient. «Es tracta d’un espai natural on s’han originat molts incendis durant els últims anys. Disposa d’arbres pinyoners protegits amb més de 120 anys d’antiguitat que volem protegir a tota costa», ha declarat Izquierdo.

A banda, s’han destinat 8.400€ a la compra d’una trituradora per al tractament de restes vegetals procedents de les podes agrícoles del terme municipal. D’aquesta manera, es podrà ajudar a reduir les emissions de Co2 a l’atmosfera i col·laborar en la lluita contra el canvi climàtic.

Ambdós ajudes han sigut atorgades pel programa ‘Reacciona’ de la Diputació de València dins del Pla Local de Prevenció d’Incendis. “L’actuació és molt necessària tant per l’impacte visual que tindrà en la ciutadania i perquè tractarà de salvaguardar una arbreda protegida i un bé de rellevància local com és l’ermita de Santa Anna», ha conclòs Muñoz.

Articles relacionats