19.9 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Gandia llança el projecte #GandiaEnFemení

  • Gandia llança el projecte #GandiaEnFemení per al reconeixement de les nostres dones 

L’IMAB i Biblioteques Gandia han presentat aquest matí #GandiaEnFemení, un projecte que col·laboratiu de memòria i difusió per visibilitzar a les dones de Gandia i la Safor. També ha comptat amb el suport de la Regidoria d’Igualtat, que fica a disposició els seus fons per a la investigació.

“És una iniciativa dirigida a l’alumnat i professorat de secundària i a tota persona que li puga interessar i aportar en aquesta recerca“, ha afirmat Liduvina Gil, regidora de l’IMAB qui ha recordat que aquesta sorgeix després que un dels consellers de l’organisme, concretament Pascal Renolt.

D’aquesta manera, del 7 a l’11 de març es convocaran als centres de secundària interessats sessions matinals que moderarà Rosa Mascarell, “una persona que coneix molt bé l’història de les nostres dones”, ha conclòs Gil. Cal reservar a Biblioteques Gandia: 962 959 555.

#GandiaEnFemení pretén donar a conéixer mestres, polítiques, científiques, escriptores, dones valentes, dones bones… que van nàixer o van treballar a Gandia i van deixar un llegat que cal reviure. Aquest és el lema: ‘Recuperem el nostre patrimoni femení. Els ho deguem, ens ho deguem’. Així, els alumnes van a poder esbrinar un poc sobre la història de la ciutat i que alguna de les figures que hi coneguen siga una inspiració i/o referència.

A banda, hi haurà una sèrie d’activitats complementàries com: la utilització de l’etiqueta #GandiaEnFemení a les xarxes socials i pàgines de les diferents regidories i institucions participants per compartir la informació sobre les dones que l’alumnat va descobrint, la preparació d’una guia didàctica que servisca per a continuar les activitats als centres educatius i la possibilitat d’editar-se un llibre col·laboratiu entre tots els centres participants, coordinat i finançat per l’Ajuntament de Gandia.

Articles relacionats