11.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Gandia lidera el rànquing d’empreses adherides al segell de qualitat turística

Gandia encapçala la qualitat en la Comunitat Valenciana en ser 111 els establiments, empreses i entitats que s’han distingit al Sicted (Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions). Esta xifra ha estat assolida en sols tres anys, el que demostra que cada vegada són més els serveis que se sumen a aquest projecte, que exigeix uns mínims de qualitat i va en la línia d’assolir l’excel·lència turística que pretén el govern municipal i el sector.

L’alcaldessa i màxima responsable de la gestió turística de la ciutat, Diana Morant, ha posat en valor el fet que a Gandia “seguim liderant la qualitat en la Comunitat Valenciana i seguim creixent”. Així, Morant considera que el SICTED és una ferramenta imprescindible “si volem anar cap a l’excel.lència turística” i ha aplaudit el fet que els professionals del turisme “s’apunten al carro d’èxit”.

La Mesa de Qualitat es va reunir dimecres a l’ajuntament de Gandia per realitzar una valoració del Sicted. La Mesa ha estat presidida per l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, juntament amb la tècnica de Qualitat de l’Agència Valenciana de Turisme, Eva Beltrán. També han assistit la tècnica de Turisme, Olatz Megía; la gestora del Sicted, Amparo Bellver; la representant de la Xarxa d’Espais Culturals, Balbina Sendra; el president de Destí Safor, José Manuel Navarro; i el president de l’Associació d’Hotels de la Safor, Vicente Frasquet.

A més, per primera vegada s’ha incorporat a la reunió l’alcalde de Barx, Miguel Donet, qui fa uns mesos es va afegir com a subdestinació SICTED de la ciutat de Gandia. Les adhesions de Barx són dos cases rurals, dos comerços, dos restaurants i una oficina de turisme.

Les xifres són significatives: Al 2016, 29 empreses es van sumar a la iniciativa; al 2017 es van distingir 60 i el passat dia 31 d’octubre de 2018 29 serveis mes.

Si es divideixen per oficis, les 111 empreses de Sicted quedarien d’esta manera. Els hotels són els que més creixen, amb un total de 21. Hi ha dos allotjaments rurals; 13 establiments de restauració i 13 bars i cafeteries. També 19 comerços; un càmping; un establiment artesà; dos espais naturals protegits; tres agències de viatge; 3 platges; sis immobiliàries, tres negocis de Turisme actiu; un de turisme benestar; un port esportiu; un Palau de Congressos; un Convention Bureau; 5 OPC; 4 Museus i centres d’interés turístic visitable; un de Seguretat Ciutadana; 4 oficines d’informació; un guia turístic; i 5 en l’apartat d’Altres.

Durant 2018, hi ha hagut un creixement en oficis o serveis turístics, ja que es disposa amb nous serveis, com ara, allotjaments rurals, artesans i turisme de benestar. Després del comité de desembre, Gandia comptarà amb 22 oficis diferents dins dels distingits amb este segell de qualitat.

Grups de millora

Durant 2018, s’ha treballat en cinc grups de millora, que naixen de les enquestes i de les inquietuds de les empreses ja distingides, per a millorar la destinació de Gandia. Es van realitzar reunions prèvies on les empreses van aportar diferents idees a l’hora de treballar els grups de millora, i els cinc que es van implantar finalment són: Creació de noves enquestes de destinació; ambaixadors mediterranis (es realitzaran tallers); fullet; xarxes socials; i la jornada ‘Coneguem-nos’, orientada principalment a empreses del cicle 2. Un dels objectius del Sicted és que es coneguen tots els agents involucrats en el turisme de la ciutat per anar tots a la una en la defensa de la qualitat turística.

L’alcaldessa ha recordat que aquesta legislatura està marcada per la millora de la gestió turística i ha insistit en que els objectius que s’ha marcat Gandia des del començament de la legislatura són la desestacionalització i la millora de la rendibilitat turística, els quals passen indiscutiblement per la qualitat.

Morant ha indicat que en este temps s’ha aconseguit canviar el relat turístic cap a la qualitat tenint molt en compte la cooperació entre tots els agents implicats. Morant ha remarcat que és important continuar incentivant les noves adhesions cada any per poder fer créixer la xarxa d’empreses distingides i així veure incrementar la qualitat en tota la ciutat. “No ens conformem amb les bones dades i seguirem treballant per millorar-les”, ha finalitzat.

Articles relacionats