15.5 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

Gandia lamenta la mort del gran poeta Francisco Brines, Fill Predilecte d’Oliva

  • L’Ajuntament se suma al decret de la Generalitat i declara tres dies de dol oficial des de hui divendres fins al diumenge 23 de maig. A més, com a mostra de condol i reconeixement, aquests dies les banderes oficials onejaran a mitja asta.

  • Diana Morant, Alcaldessa de Gandia: «Lamentem la pèrdua del gran poeta d’Oliva, estimat i respectat pels poetes coetanis, mestre de mestres per a les generacions posteriors. La seua obra és de les més notables de la poesia en castellà de les últimes dècades»

  • Nahuel González, regidor delegat de Cultura: «Volem mostrar el nostre condol a la localitat germana, família, amistats i al món de les lletres i la cultura en general per la desaparició d’aquest homenot universal, que ens ha deixat un llegat literari i de reconeixements amplíssim, com el recent Premi Cervantes 2020, que va poder rebre la setmana passada, per a més orgull de la nostra comarca, bressol dels clàssics».

  • Jose Manuel Prieto Part, regidor responsable de l’IMAB: “Ha mort Francisco Brines, el més important dels nostres poetes i homes de lletres. Ens llega la llum dels versos on estan l’amor, la mar infinita, l’horitzó de tarongers i atzar. La llum en esta nit tan trista… La seua obra està més viva que mai a les nostres biblioteques municipals”.

 L’Ajuntament de Gandia ha lamentat la mort ahir del poeta saforenc i universal, Francisco Brines Bañó (Oliva 22/01/1932 – Gandia(hospital) 20/05/2021), el darrer representant viu de la generació literària dels 50 en llengua castellana. Així, ha mostrat el seu suport a la família i les amistats, així com a la localitat veïna d’Oliva, on va nàixer Brines, era Fill Predilecte i on va viure els seus darrers dies, refugiat a l’Elca, santuari literari de referència.

És per això, que l’Ajuntament se suma al decret de la Generalitat i declara tres dies de dol oficial des de hui divendres fins al diumenge 23 de maig. A més, com a mostra de condol i reconeixement, aquests dies les banderes oficials onejaran a mitja asta.

Diana Morant, Alcaldessa de Gandia: «Lamentem la pèrdua del gran poeta d’Oliva, estimat i respectat pels poetes coetanis, mestre de mestres per a les generacions posteriors. La seua obra és de les més notables de la poesia en castellà de les últimes dècades»

«Volem mostrar el nostre condol per la desaparició d’aquest homenot universal, que ens ha deixat un llegat literari i de reconeixements amplíssim, com el recent Premi Cervantes 2020, que va poder rebre la setmana passa, per a més orgull de la nostra comarca, bressol dels clàssics», ha assegurat Nahuel González, regidor delegat de Cultura.

José Manuel Prieto Part, regidor responsable de l’IMAB: “Ha mort Francisco Brines, el més important dels nostres poetes i homes de lletres. Ens llega la llum dels versos on estan l’amor, la mar infinita, l’horitzó de tarongers i atzar. La llum en esta nit tan trista… La seua obra està més viva que mai a les nostres biblioteques municipals”.

 

Articles relacionats