21.6 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

Gandia intensifica la seguretat contra la violència de gènere al Pirata Beach Fest

 

– Gandia intensifica la seguretat contra la violència de gènere al Pirata Beach Fest amb un Punt Violeta i un Camí Segur

La regidora delegada de Protecció, Seguretat i Convivència, Lydia Morant, la regidora d’Igualtat, Maribel Codina, i l’Intendent Cap Principal de la Policia Local de Gandia, José Martínez Espasa, han visitat hui, dia en què comença oficialment el Pirata Beach Fest, els diferents punts de seguretat instal·lats al festival.

‘Hem fet un esforç important perquè tot funcione de forma correcta. Hi haurà 46 policies locals atenent els diferents punts de l’esdeveniment tant en tràfic com en controls de seguretat i, específicament, la seguretat de les dones’, ha afirmat Morant.

Per una part està el Camí Segur. Tal com ha explicat la regidora, “es tracta d’un recorregut que uneix la zona de concerts amb la zona d’acampada, planificat per la Policia Local de Gandia i la seua Unitat Gessamí contra la violència de gènere, atesa la percepció de seguretat per part de qualsevol dona que vulga recórrer aquestes zones de manera segura”.

Per tot això, s’han instal·lat símbols i cartells que faciliten aquest itinerari, s’ha millorat la il·luminació nocturna i netejat la zona d’elements que puguen dificultar la visibilitat d’una persona durant el trajecte, així com la presència policial en punts estratègics.

Aquesta acció específica de prevenció d’agressions contra dones té com a principals objectius la vigilància natural de l’espai i la percepció de seguretat per part de les persones.

També hi haurà un Punt Violeta. Els Punts Violeta són un projecte que naix de la necessitat de construir, en els moments d’oci, espais de suport i seguretat feminista enfront de les agressions sexistes, racistes i LGTBIQI+, ha explicat Codina.

Visita zona d’acampada

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto acompanyat per les regidores Balbina SendraLydia Morant i Maribel Codina a més de tècnics municipals, ha visitat aquest matí la zona d’acampada del Pirata Beach Fest per comprovar de primera mà el muntatge i el dispositiu posat en marxa.

Duke Abengózar, promotor i director del Festival, ha destacat que més de 13.000 persones que acudiran a Gandia durant aquests dies són de fora de la província i que el dissabte l’organització espera arribar a les 24.000 persones i que la zona d’acampada es troba al 90% de la seua capacitat.

Articles relacionats