21.6 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

Gandia integra el seu riu amb la remodelació del parc  Ausiàs March

• En marxa la primera fase de remodelació del parc Ausiàs March, que marca la línia a seguir per a garantir la continuïtat del passeig a l’altra vora del Serpis i la incorporació a l’entramat de la ciutat:

                    • Contempla un passeig central de trencadís (semblant al del Passeig de les Germanies), des de la passarel·la, de 1.820 m²
                    • S’hi elimina el segellament de la zona, la qual cosa permet un tractament de sostenibilitat (per permeabilitat). 
                    • Es recupera un espai verd per a la ciutadania, que estava colonitzat pels cotxes, sense eliminar places d’aparcament gratuït.

• Amb un pressupost d’adjudicació de 316.000 €, aquesta primera fase és finançada al 100 % per la Diputació de València a través del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles. La previsió és que finalitzen l’abril de 2020.
• Mentre duren les obres, s’hi ha habilitat passos alternatius per a vianants per tal de poder accedir a l’Escoleta Infantil Municipal, l’Escola de Música o a la zona d’aparcaments. La passarel·la es tallarà al pas de vianants només de forma puntual, quan siga absolutament necessari, i s’avisarà amb antelació. El mercat dels dissabtes es traslladarà mentrestant a l’alternativa habitual del final del passeig, en Roís de Corella.

El Vicealcalde i regidor delegat d’Urbanisme, Pep Alandete, acompanyat del Diputat provincial d’Hisenda, Vicent Mascarell i de l’arquitecte municipal, Fernando Mut, ha presentat la primera fase del projecte de remodelació del parc Ausiàs March. Unes obres que estan ja en marxa i que està previst que acaben el mes d’abril.

Es tracta d’una obra important per a la nostra ciutat, perquè la intenció és que el riu deixe definitivament de representar una barrera i forme part de l’entramat de la ciutat. Es tracta d’una primera fase d’altres actuacions que aniran realitzant-se al llarg de la legislatura amb aquest objectiu. Treballem per un urbanisme sostenible a l’abast de les persones”, ha assegurat Alandete.

Així, el Passeig de trencadís comença en la passarel·la amb 9 m d’ample per 20 m de longitud i, s’amplia a 12 m d’ample a prop de l’escultura de l’Arbre del Tirant de Ramón de Soto, deixant un espai verd (flors) davant i darrere de la base. La longitud del tram de 12 m. D’ample és de 95 m lineals i finalitza en un quadrat amb un tram central verd de 12×20 m. Aquesta primera fase acaba 2 m per darrere del jardí.

S’hi elimina el segellament de la zona pràcticament 9.000 m, la qual cosa permet un tractament de sostenibilitat (per permeabilitat). El degoteig permetrà amb el temps que els planters tinguen una aparença semblant als de l’actual passeig. Aquesta actuació ha de considerar-se com una primera fase que marca la línia a seguir per a garantir la continuïtat del passeig a l’altra vora del riu. Gandia bota el riu”, ha explicat Mut.

En fases posteriors s’actuarà a la casa on en aquests moments hi ha una zona de lavabos, etc. i s’arribarà fins al carrer Vilallonga. També continuarà millorant-se el passeig o jardins del Serpis, una zona molt utilitzada per a córrer, passejar a peu o en bici.
Les obres són finançades al 100 % per la Diputació de València a través del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles. “És un exemple clar de com una actuació municipal, iniciada la legislatura passada, va aconseguint recuperar un espai verd i per a la ciutadania que estava colonitzat pels vehicles, tot i que no s’eliminarà zona d’aparcament. Anem a fer valdre i dotar-lo de contingut”. Mascarell ha recordat que el 80% de les inversions a la nostra ciutat no hagueren estat possibles sense el suport de la Diputació de València i la Generalitat. I ha avançat que els pressupostos de l’ens provincial incrementaran les inversions a la nostra ciutat.

Característiques tècniques

L’empresa adjudicatària és Actua Servicios y Medio Ambiente, SL, amb un pressupost d’adjudicació de 316.179,53 € (de licitació 385.276,32 €). I les obres han d’estar finalitzades l’abril de 2020.
La superfície d’actuació és: Passeig central de trencadís (semblant al Passeig de les Germanies, 1.820 m². Paviment de terra: 8.935 m². Reg per degoteig: dos meitats de: 20+95+15,64 x 2= 146,25 metre lineals.

Mentre duren les obres s’hi ha habilitat passos alternatius per a vianants per tal de poder accedir a l’Escoleta Infantil Municipal, l’Escola de Música o a la zona d’aparcaments. La passarel·la es tallarà al pas de vianants només de forma puntual, quan siga absolutament necessari, i s’avisarà amb antelació. El mercat dels dissabtes es traslladarà mentrestant a l’alternativa habitual del final del passeig, a Roís de Corella.

Articles relacionats