15.4 C
Gandia
Dissabte, 26 novembre, 2022

Gandia impulsa el Pla Local Ciutat Amigable amb la Gent Gran

– Gandia apel·la a la complicitat de la ciutadania per a desenvolupar el Pla Local Ciutat Amigable amb la Gent Gran

– Liduvina Gil: “És un projecte consensuat i divers que naix de la necessitat d’afrontar la transformació demogràfica que s’està vivint en l’actualitat i garantir a totes les persones majors el dret a tindre una òptima qualitat de vida”

La millora i la capacitat competitiva d’una ciutat, i, per tant, la seua qualitat, passa, entre altres coses, per convertir l’envelliment poblacional en un repte inclusiu d’interés general. Per a aconseguir-ho, la societat, junt amb el suport de les administracions, han de vetlar perquè les persones majors compten en entorns i serveis que les faciliten una vida activa i saludable, sobretot en contextos tan complicats com és l’actual crisi sanitària provocada per la COVID-19.

Amb aquest objectiu, la regidora delegada de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, ha presentat aquest matí davant els mitjans de comunicació una campanya que busca la complicitat de la ciutadania perquè s’involucre en el procés de desenvolupament del ‘Pla Local Ciutat Amigable amb la Gent Gran’, una iniciativa que ha posat en marxa el Govern de Gandia com a integrant de la ‘Xarxa de Ciutats Amigables amb les Persones Majors’, un projecte global impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS):

Així, Gil ha destacat que es tracta d’un projecte “consensuat i divers” que implica la transformació de diversos àmbits com l’arquitectònic, els serveis o la cultura, entre d’altres, i que “naix de la necessitat d’afrontar la transformació demogràfica que s’està vivint en l’actualitat per a garantir a totes les persones majors el dret a tindre una òptima qualitat de vida”. Per a materialitzar aquest repte, “aquesta transformació no pot fer-se només des de l’àmbit municipal, administratiu i polític. És important comptar amb la complicitat de la ciutadania. Per això, el que llancem hui és una campanya en la qual expliquem que és la ‘Xarxa de Ciutat Amigables amb les Persones Majors’ i en quins temes es poden involucrar“, ha emfatitzat.

La regidora ha explicat que les persones interessades a contribuir en aquest pla municipal poden descarregar un fullet informatiu de les xarxes socials dels centres de majors (WhatsApp i YouTube), o a través d’un codi QR, on poden completar les dades corresponents i enviar-ho via online a la direcció politiquesaludables@gandia.org.

Solidaritat amb els veïns

Dins del projecte Ciutat Amigables amb Les Persones Majors, els Centres de Convivència de Majors de Gandia també ofereixen ajuda a les persones majors que viuen soles i que necessiten suport. Es tracta d’una iniciativa que dona continuïtat a la campanya de solidaritat de veïns i veïnes de la ciutat que es va posar en marxa amb l’inici de la pandèmia per ajudar als majors en diferents àmbits.

Aquesta campanya es repartirà a tots els portals de Gandia i del Grau i també als administradors del centre via per tal d’informat al veïnat.

Articles relacionats