GANDIA I FOMENT DISCREPEN SOBRE EL VALOR DE LES EXPROPIACIONS DEL TREN DE LA COSTA

L’Ajuntament de Gandia i el Ministeri de Foment discrepen en el valor de les expropiacions per a executar el tren de la Costa al terme de Gandia. Mentre el primer xifra el cost en 600.000 euros, el ministeri eleva la xifra a 6’8 milions. És una de les objeccions que va a presentar l’Ajuntament de Gandia a l’Estudi Informatiu. La videalcaldesa de Gandia, Lorena Milvaques i Jose Manuel Prieto, portaveu del govern, han comparegut per exposar les al•legacions que Gandia presentarà l’estudi que el Ministeri de Foment ha presentat i que té com a conclusió final que la infraestructura no és rendible econòmicament.

 

Jose Manuel Prieto ha afirmat que «el que no és rendible és tenir un govern que maltracta sistemàticament als valencians i als seus drets. És un element vertebrador del territori que considerem indispensable per a la ciutat, la Safor, les comarques veïnes i el sector empresarial. La zona del Tren de la Costa té una població de 554.000 habitants i mentre, s’han construït estacions d’alta velocitat on no baixa ningú. Tots els governs hem d’aixecar la veu i deixar clar que com a poble valencià no podem seguir consentint que s’ignoren els nostres interessos. L’informe del Ministeri parla de rendibilitat econòmica però ignora la rendibilitat social que la infraestructura tindria per més de mig milió de valencians. La balança fiscal del 2014 aporta una dada clau: és negativa per a la comunitat en més de 1.400 milions d’euros. Paguem com rics sent una comunitat pobra i això afecta els nostres serveis».

Per la seua banda, Lorena Milvaques ha explicat les al•legacions presentades pel municipi a l’estudi del Ministeri. Aquestes estaran basades en quatre grans blocs.

El primer punt se centra en la crítica per part de l’Ajuntament de Gandia cap al desinterés de l’estudi elaborat per Foment i que intenta desmuntar la necessitat de construcció de la infraestructura. «Tots els argumentaris que s’empren es dirigixen cap a la inviabilitat econòmica ignorant la necessitat social. Es diu que cap de les quatre fases seria rendible però no es contemplen parades a Altea, Calp o Xàvea que farien molt més atractiva la línia. A més, tampoc contempla una parada a l’hospital comarcal».

El segon aspecte sobre el qual s’ha al•legat és sobre els errors tècnics que s’han detectat des del departament que ha preparat les al•legacions. Es tracta de la valoració econòmica que es realitza sobre les expropiacions a realitzar i que segons el Ministeri ascendixen a més de 6,8 milions d’euros però que els informes municipals xifren en poc menys de 600.000 €.

El tercer punt es basa en què el Ministeri ha desestimat la totalitat dels informes emesos per la Generalitat Valenciana pel que fa a la viabilitat econòmica, estudi de la línia i demandes socials i que són desestimats en favor d’un nou document amb l’únic objectiu de desmuntar la necessitat de la via fèrria Gandia-Oliva-Dénia. En aquest punt, es desestima el protocol signat el 2011 on la Generalitat era l’encarregada d’elaborar els informes de rendibilitat que havien de ser admesos pel Ministeri i que ignora les valoracions de la Generalitat sobre la captació de nous usuaris gràcies a la posada en marxa de la línia del tren. «Foment no té en compte aquest aspecte i compara la línia amb altres línies que no apareixen en els annexos. Ho compara amb la línia Madrid-Gandia. És una cosa que no es pot comparar” va declarar Milvaques.

El quart punt, afronta les dues alternatives que, en cas de realitzar-se el projecte, podrien executar-se. En aquest cas, el Ministeri i l’Ajuntament de Gandia coincidixen a l’opció anomenada «1A», ja que utilitza bona part de les infraestructures existents, té menys impacte mediambiental, no parteix la ciutat i no implica traslladar l’estació de trens a un nou emplaçament. Sobre aquesta opció, l’Ajuntament també ha al•legat perquè es tinga en compte el possible impacte acústic que la línia tindria en l’entorn per tal d’evitar molèsties en l’eixida del túnel cap a Oliva i no s’elimine la via verda de la ciutat.

Per finalitzar, Milvaques ha declarat que «el tren és rendible i viable. Existixen moltes altres línies de menys ús i que estan en funcionament. L’informe del Ministeri no és que no es crea la línia, creiem que volen tombar-la a qualsevol preu».

Et Pot Interessar