GANDIA HOMENATJA AMB UN VIDEOCLIP EL TREBALL DEL VOLUNTARIAT ECOLÒGIC

El sisè treball del projecte ‘Clips per la Sostenibilitat’,, una iniciativa conjunta de les regidories de Polítiques amb la Ciutadania i de Gestió Responsable del Territorique, que dirigeixen Nahuel González i Xavier Ròdenas, respectivament, ret homenatge al voluntariat ecològic.
Ròdenas ha fet un balanç del primer any de la campanya, amb 6 clips vinculats a la comunicació ambiental, promovent comportaments responsables per fer de Gandia una ciutat sostenible, “amb el doble objectiu també de visibilitzar la riquesa, el gran treball dels nostres professionals de l’audiovisual i la música. I a poc a poc va quedant palès en cada nou clip. El pressupost no és molt elevat, però dóna l’oportunitat de mostrar el potencial local i comarcal de l’art com a forma d’expressió, que fins ara estava amagat i menyspreat”.

Així, el volum VI dels Clips per la Sostenibilitat homentatja la tasca moltes vegades silenciosa i invisible de prevenció i conscienciació del Voluntariat Ecològic de Gandia que s’hi realitza durant els mesos d’estiu des de 1994, organitzat pel Consell dels Joves de Gandia, amb el suport de l’Ajuntament de Gandia.
El director i realitzador del clip, el gandià Natxo López, ha assegurat que el vídeo “naix per la il•lusió de veure com evolucionava el projecte Clips per la Sostenibilitat des de la distància fins que finalment t’abelleix participar-hi. És meravellós poder treballar sobre la temàtica mediambiental i gaudir gravant la natura, encara que sempre vols més imatges. El clip és senzill i sobri, vol reflectir el treball del Voluntariat Ecològic, tot i que ha costat molt de representar. Al final jo he sigut l’encarregat de donar-li cos, perquè l’ànima del treball és la música de Carles Pastor”.
Per la seua banda, el cantautor local ha destacat la professionalitat i el treball rigorós de López, “perquè tot i que sembla un vídeo senzill, segons el director, la senzillesa a vegades és el més difícil d’aconseguir”.
Carles Pastor ha compost en exclusiva per al clip la lletra i la música. La cançó “Mare Terra”parla de l’entorn, del silenci, de l’aigua…”I dels déus que tenim tots, que són els camins, els rius, etc… És un xicotet poema basat en la natura i l’entorn. Sobretot en la llum tan especial que tenim a la nostra terra i que em va inspirar”.
Ródenas ha dit que tothom qui estiga relacionat amb el món audiovisual local i comarcal està convidat a participar en aquest interessant projecte. Els videoclips seran publicats cada 3 mesos al llarg dels 4 anys de legislatura. La temàtica sempre estarà relacionada amb la promoció d’un comportament responsable amb la sostenibilitat i el respecte al Medi Ambient. Els clips estaran realitzats per un professional de la comunicació amb missatges atractius i originals. Tindran una duració de vora 2 minuts i estaran acompanyats de música de grups de la comarca. Els treballs podran ser visionats en Youtube, en la web de l’Ajuntament i en les xarxes socials. Cada clip tindrà un pressupost de 300 euros i els interessats poden enviar el seu currículum a:clipsostenibilitatgandia@gandia.org.

Et Pot Interessar