24.9 C
Gandia
Divendres, 24 març, 2023

Gandia homenatja a Javier Abil víctima de l’Homofòbia

L’acte va comptar amb la presència de la delegada del Govern, Gloria Calero; l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; el vicealcalde, Josep Alandete; la regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro; els representants dels grups municipals, a més del*president del Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de la Safor, Ximo López, i altres membres de CLGS. Totes i tots hi van acompanyar Merce, la mare de Javier, i li van mostrar el suport i afecte de tota la ciutat.

Gandia Homenatja a Javier Abil 1Des de 2014 familiars, persones individuals i associacions com CLGS reclamaven, més enllà de la justícia, un reconeixement públic de la mort cruel de Javier com a assassinat homòfob. Una petició que va veure finalment resposta en forma de declaració institucional, signada per tots els grups municipals (PSPV-PSOE, Compromís +’ Gandia unida, PP i C’s), i aprovada per unanimitat al Ple de l’Ajuntament de Gandia del juny passat.

Així, l’Ajuntament de Gandia reconeixia Javier Abil Orpegui com a víctima de l’homofòbia i s’hi acordava a dedicar-li una placa, o mural en la seua memòria al districte del Grau. A més del compromís de realitzar anualment alguna acció en memòria d’Abil que faça visible la seua condició de víctima de l’homofòbia, així com una menció del cas en els discursos dels actes institucionals del dia internacional contra la violència LGTBIfòbica (17 de maig) i en el dia de l’Orgull LGBTI+ (28 de juny).

Fotografia Àlex Oltra

Articles relacionats