9.7 C
Gandia
Divendres, 3 desembre, 2021

Gandia fixa un perímetre de seguretat al voltant del centre històric per a la Fira i Festes

La regidora de Seguretat Ciutadana, Trànsit i Mobilitat de Gandia, Àngels Pérez, i l’Intendent de la Policia Local, Salva Morant, han anunciat un dispositiu especial preparat des del Departament de Trànsit i Seguretat per a la Fira i Festes de de Gandia 2017.

Pérez ha recordat que enguany s’han rebut recomanacions des del Ministeri de l’Interior, a través de la Delegació de Govern i també de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, indicant que encara seguim en nivell 4 en l’activació del Pla de Prevenció i Protecció Antiterrorista, i s’han d’extremar les mesures de prevenció a les ciutats, sobretot a les que tenen molta afluència turística. Se recomana posar barreres impeditives i obstacles físics, com els que ja s’han posat a determinades zones de la ciutat. I també se recomanava eixa prevenció en esdeveniments i festes a les ciutats.

Per eixe motiu, el Pla d’ Autoprotecció de la ciutat “que ja portem fent en esta legislatura per a La Fira i Festes, s’ha hagut de reforçar amb mesures de prevenció per a que davant de qualsevol situació d’emergència, estiga garantida l’evacuació de les persones i l’accés dels vehicles de serveis d’emergència (bombers, ambulància, policia). Perquè la preocupació d’este govern és protegir a les persones i garantir la seguretat de la ciutat”.

Tancament al trànsit.

La zona on s’instal·len totes les activitats és la zona del centre històric, al Passeig de les Germanies, tram comprés entre la passarel.la i el teatre Serrano, la zona de l’Ajuntament, plaça Escoles Pies, S. Josep i del Prado. Per tant el tallament del trànsit començarà el proper dijous, a les 20’00 h. per a poder facilitar el muntatge dels  mercats i paradetes.

Els carrers s’obriran al trànsit dimarts dia 3 i recuperaran la normalitat a les 8’00 del matí.

Enguany, a diferència d’altres anys , el tancament de la ciutat és més rigorós i sempre causa trastorns per a les persones que viuen a les zones que ocupen el mercat i també afecta a comerços, bars i restaurants. Per això este dijous, Pérez, juntament la vicealcaldessa, Lorena Milvaques, la regidora de Comerç, Alícia Izquierdo i el cap de la Policia Local, Marc Cuesta,  es van reunir amb representants de les associacions de comerciants i hostalers del Centre Històric, Prado i Raval “per tal d’informar-los del tancament que anem a portar endavant i d’aquesta manera, que puguen informar els seus proveïdors i fer les seues previsions de subministrament per a estos dies”.

S’hi farà també uns escrits que se posaran als portals dels edificis per a que totes les persones estiguen assabentades del tancament. Els propietaris de cotxeres només hi podran accedir dins el perímetre de seguretat entre les 2 i les 10 del matí.

Càrrega i descarrega

La novetat d’enguany és que, per raons de seguretat, físicament cap vehicle comercial podrà entrar i circular dins el perímetre de seguretat de la Fira i Festes de Gandia. Així, s’hi ha habilitat 16 zones de càrrega i descàrrega al perímetre exterior de la zona acotada:

– ZONA NORD…      – AVGD ALACANT.

                            – AVGD MARQUÉS DE CAMPO

                            – C/ COLÓN

– ZONA OEST…               – C/ 9 D’OCTUBRE

                            – C/ ESCOLÀPIES

                            – C/ PINTOR SOROLLA

                            – C/ MARQUESA DE JURARREAL

                            – C/ APARISI I GUIJARRO

                            – C/ BAIRÉN

– ZONA SUD…         – PARE CARLES FERRIS

                            – C/ MORAN RODA

                            – C/ BAIRÉN ( JUNT COL.LEGI S.F. BORJA )

                            – AVGD DEL RAVAL

Ampliació d’horaris

Pel que fa als horaris dels locals, s’ha resolt ampliar una hora l’horari dels establiments de la ciutat, no de la platja, per al divendres 29 de setembre, 30 i 1 d’octubre ( bars, cafeteries i restaurants fins les 2’30 i pubs 4’30).

Finalment, des del govern es recorda que qualsevol incident s’ha de comunicar al telèfon d’emergències 112. Amb aquest tancament i el nombre d’efectius que se disposarà per a estos dies tant de PL, PN, PC, vigilància de seguretat privada, “Gandia està molt més reforçada que mai i amb aquest Dispositiu especial d’enguany farà que aquest Fira i Festes siga la més segura de la història. Així que a gaudir de la Fira i bones festes!”, ha conclòs la responsable de Seguretat Ciutadana.

Articles relacionats

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

últims articles