11.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Gandia fa costat amb els hostalers facilitant l’ocupació de via pública

– Gandia introdueix una disposició addicional a l’ordenança d’ocupació en via pública per tal de flexibilitzar-la en circumstàncies extraordinàries

A causa de la situació excepcional que estem vivint actualment per l’estat d’alarma i amb les actuals ordenances, l’Ajuntament s’ha vist obligat a intentar flexibilitzar les normatives municipals per a adaptar-les a possibles canvis.

És el cas de la introducció d’una disposició addicional en la normativa d’ocupació en via pública. Aquesta disposició simplement ve a dir, que quan concórreguen circumstàncies excepcionals després de situacions d’emergència, les autoritzacions podran atorgar-se sense el compliment temporal dels requisits previstos en la norma. S’hi vol donar flexibilitat de cara a l’ocupació amb per mirar de compensar la limitació de l’aforament dels establiments per raons de seguretat.

Això serà possible només en situació excepcional, acollint-se a les normes del govern central i/o sanitàries que es pogueren indicar, amb caràcter temporal, i sempre sota criteri dels tècnics de Comerç i amb l’informe favorable de la policia local de l’Ajuntament de Gandia.

Des de l’àrea de Polítiques Econòmiques i Comerç recorden que qualsevol canvi en l’ocupació de la via pública serà d’acord amb la legalitat vigent pel que fa a respectar les distàncies mínimes per a garantir la seguretat de la circulació dels vianants. També s’hi tindran en compte les característiques físiques de l’entorn.

Articles relacionats