Gandia es reivindica com a espai d’art urbà després de tres edicions del festival PaRedes

El regidor de Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González, acompanyat dels organitzadors de l’encontre PaRedes, La Cris, Cento Carbó i mari (Sota ElGrau) i el responsable del Teatre del Raval, Francesc Burgos, han fet balanç de la tercera edició del festival internacional d’art urbà celebrat el 5 i 6 d’octubre al carrer San Ramon i al Teatre del Raval de Gandia, sota el lema “Mentre visques, brilla!”.

Després de tres edicions, PaRedes s’ha convertit en un referent pel que fa al moviment artístic i col·laboratiu. A més de l’expressió de l’art urbà, en la qual han participat fins a 21 artistes grafitters, incloia també la música, la fotografia, el teatre, dansa, tallers, documentals, recitals poètics, xarrades, exposicions,… Una teranyina d’activitats, un lloc de trobada intergeneracional i multi-disciplinar d’iniciativa popular. L’edició d’enguany, a més, tenia un valor afegit, ja que estava dedicada als nostres majors, per als quals es va dissenyar una programació especial.

“Novament, la tercera edició ha estat un èxit, el que demostra que Gandia aposta pel muralisme. A nivell cultural, es tracta d’una expressió artística important. També pel que fa a la temàtica social, la implicació i la reivindicació de la figura de la gent gran, la qual ha estat molt present. I això gràcies a la iniciativa de l’organització, que ha aconseguit crear una xarxa de col·laboració entre el món de la cultura, l’associatiu, el veïnal… L’agraïment també als patrocinadors, Pinturas Mondúber i Gruas Ferra, que sempre han apostat per aquestes accions”.

Museu d’art urbà

Per primera vegada la nostra ciutat tindrà un carrer, San Ramon (Raval), dedicat pràcticament al muralisme, gràcies a la tercera edició de l’Encontre PaRedes. En aquest sentit, González ha anunciat que s’està treballant en la senyalització amb plaques els carrers o els espais on s’han celebrat les diferents edicions: Escola de Música del Grau, IES Veles e Vents del Grau i carrer San Ramon, amb l’objectiu que la ciutadania i els visitants puguen contemplar les pintures realitzades a murs i façanes. “Justament hui han visitat el Teatre del Raval 200 alumnes, que han esmorzat a l’aire lliure i han tingut una explicació de les intervencions artístiques realitzades al carrer San Ramon”, ha explicat Burgos. 

Finalment, La Cris ha recordat que fins a diumenge continua oberta la campanya Crowfunding per tal de finançar els costos de les activitats, “amb moltes recompenses per a la gent participant i que fa possible que continuem teixint la xarxa a través de l’art”.

Et Pot Interessar