14.2 C
Gandia
Dijous, 2 febrer, 2023

Gandia és el municipi costaner més rendible d’Espanya per a adquirir una vivenda en propietat

La capital de La Safor se situa com el municipi costaner amb major rendibilitat el juny de 2021, amb una mitjana de 7,9%, 1,9 punts més que fa 5 anys.

Segons un estudi publicat pel portal immobiliari Fotocasa, Gandia s’ha convertit aquest any en el municipi costaner més rendible de tot el territori nacional per a adquirir una vivenda en propietat, amb una mitjana de 7,9%, 1,9 punts més que fa 5 anys, tot i que ens antecedeix una crisi econòmica causada per la irrupció de la COVID que ha colpejat amb força el sector immobiliari.

Així ho assenyala l’anàlisi “Rentabilidad en municipios costeros en verano de 2021”, que posiciona Gandia com primera destinació idònia per a invertir en habitatge i arrendar, per davant d’altres localitats de costa com Algeciras (7,4%), Roquetas de Mar (7,2%), Castro Urdiales (7%), Cartagena i Almeria (6,6% ambdues).

Aquest balanç quantitatiu s’ha realitzat a partir de les dades d’oferta del preu de l’habitatge en venda i en lloguer del portal i que situa la rendibilitat d’Espanya en 6,7% a mitjan any 2021.

De les sis ciutats més rendibles el juny de 2021, Gandia té uns antecedents sòlids de rendibilitat durant els últims 10 anys, que l’ha portat a un increment continuat, del 4,4% de juny de 2011 al 7,9% de juny del present any.

El regidor delegat de Turisme, Vicent Mascarell ha valorat positivament la notícia. “Gandia i la seua platja són un bon lloc on invertir i les xifres ho demostren. L’aposta per la qualitat i la seguretat han fet que siguem una destinació de referència per a inversions de tota classe” “Hem de perseverar en aquesta línia per continuar generant riquesa i ocupació al mateix temps que desestacionalitzem el turisme”.

Articles relacionats