18.6 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

Gandia divulga la figura de Marie Curie en el Dia de la Dona i la Xiqueta a la Ciència

 

El taller ‘Curie, un conte actiu’, celebrat el dissabte 10 de febrer a la Casa de cultura Marquès González de Quirós de Gandia, ha servit per rememorar la figura de Maria Curie mb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència

L’activitat estava dirigida a famílies amb xiquets i xiquetes de 5 a 12 anys, i l’objectiu era donar a conèixer la història de la més important científica de tots els temps: Marie Sklodowska-Curie. En clau de conte, el grup ‘Los gatos con batas’ dóna vida a una vida èpica amb música, llum i color. A més, es realitzaran demostracions científiques i experiments sorprenents.

“L’Organització de Nacions Unides ha declarat l’11 de febrer com el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta a la Ciència, amb l’objectiu d’ajudar a visibilizar el treball de les científiques, a crear rols femenins en els àmbits de la ciència i l’enginyeria i a promoure pràctiques que afavorisquen la igualtat de gènere en l’àmbit científic. El comitè d’igualtat del Campus de Gandia de la UPV, format per estudiants, professores i personal d’administració i serveis és responsable d’aquesta iniciativa des del Campus, amb la col·laboració de la Regidoria d’Igualtat i Dóna de l’Ajuntament de Gandia”, ha explicat la professora Pérez-Arjona, de la UPV, coorganitzadora amb l’Ajuntament de Gandia.

“Per desgràcia, i a l’igual que en altres sectors, les dones científiques comparteixen amb moltíssimes altres dones l’absència d’igualtat, tant en la precarietat laboral, com en la falta d’oportunitats; la invisibilitat del seu treball, els gairebé inexistents reconeixements, la difícil compatibilitat entre la vida familiar i professional, etc… Per aquesta raó, és una obligació de les administracions públiques, i per això la col·laboració de l’àrea d’Igualtat, potenciar la visibilitat de la tasca de les dones, i en aquest cas, de les científiques, i contribuir amb activitats a l’empoderament de les mateixes”, ha assegurat la vicealcaldessa, Lorena Milvaques.   

Articles relacionats