10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

Gandia: Detinguda una persona per incitació a l’odi a les xarxes socials

Gandia: Detinguda una persona per “incitar a l’odi” a les xarxes socials

La Guàrdia Civil ha detingut a Gandia a una persona de 59 anys acusat d’un presumpte delicte d’odi per les seues reiterades publicacions en una coneguda xarxa social contra la Casa Reial, la Judicatura o els Cossos i Forces de Seguretat.

L’operació ha sigut duta a terme la Secció d’Informació de la Zona de València, en coordinació amb la Prefectura del Servei d’Informació. La investigació ha sigut dirigida pel Jutjat d’instrucció número 2 de Gandia, coordinada per la Fiscalia encarregada de la investigació dels delictes d’odi a la Província de València.

Els missatges “incitaven a l’odi i fomentaven actituds violentes”, la qual cosa podria suposar delictes d’odi o fins i tot, injúries a la Corona. Alguns dels missatges anaven dirigits “de manera individualitzada cap a les seues Majestats i Alteses”.

S’han detectat 36 publicacions amb un discurs de rebuig cap a les Institucions de l’Estat,  des de 2018. Les entrades es van realitzar des d’un perfil públic, amb el que finalment l’usuari del mateix va ser identificat i detingut.

Articles relacionats