15.1 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

Gandia crearà una borsa d’ocupació d’informadors de serveis

· Els treballadors recordaran les mesures del COVID-19 durant la temporada turística i informaran d’altres accions concretes de l’Ajuntament durant tot l’any

· El fòrum socioeconòmic aplaudeix la iniciativa, la qual complementa el Pla de la Generalitat per a informadors de platja

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha anunciat aquest matí durant la reunió del fòrum socioeconòmic que l’Ajuntament està preparant una borsa de treball per a procedir a seleccionar i contractar informadors de serveis. Els treballadors informaran i recordaran a la ciutadania, a peu de carrer i de platja, les mesures del COVID-19 durant la temporada turística. I durant tot l’any informaran també sobre altres accions concretes de l’Ajuntament relacionades amb activitats o programes públics. Les contractacions tindran un màxim de sis mesos. Per a cada programa es farà una crida als seleccionats de la borsa.

A més de l’alcaldessa, en l’encontre han participat els portaveus polítics José Manuel Prieto (PSPV), Josep Alandete (Compromís-Més Gandia Unida), Víctor Soler (PP), Pascal Renolt (Ciudadanos); els regidors Ferran Martínez i Carmen Fuster; el vice president de la Federació d’Associacions d’Empresarials de la Safor (FAES), Ramón Soler; i els secretaris generals intercomarcals d’UGT i CC.OO, Raül Roselló, i Josep Antoni Carrascosa.

El regidor de Govern Interior i Coordinació Administrativa, José Manuel Prieto, ha explicat que l’Ajuntament de Gandia podrà segmentar la borsa de treball temporal en atenció a les funcions concretes i espais públics en què es presten els serveis en les següents classificacions:

1. Turisme, oci i espargiment
2. Educatiu, cultural, esportiu i medi ambient.
3. Preventiu, seguretat, emergències, salut pública i sociosanitari.
4. Altres d’interés públic local vinculats a la comunicació institucional.

Aquesta mesura, que ha estat pactada amb els sindicats, complementa el Pla de la Generalitat per a informadors de platja, a través del qual, a Gandia li han pertocat entre 15 i 25 informadors.

L’Ajuntament informarà en els pròxims dies sobre quan podran presentar-se els aspirants, sobre els requisits i sobre tot el procediment per a optar a aquest treball una vegada es publiquen les bases al BOPV.

El fòrum socioeconòmic ha acollit amb satisfacció esta iniciativa, atés que s’exerceix el dret d’informar a la ciutadania i, a més, contribueix a generar treball en la ciutat.

Per a l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, “Ara que ja estem en Fase III i continuem avançant cap a la nova normalitat, volem continuar oferint seguretat a peu de carrer i ho farem amb informadors que estaran a la sorra de la platja per recordar a la ciutadania que seguim tenint una amenaça davant la qual hem de cuidar-nos mantenint les distàncies” “Aquesta borsa es complementarà amb el Pla d’Ocupació de la Generalitat Valenciana perquè puguem tindre informadors que aporten informació a tots els ciutadans i visitants” “L’amenaça continua però Gandia, una ciutat que ha estat molt segura durant tot el COVID-19, ho seguirà sent”.

Reaccions polítiques, empresarials i sindicals

El portaveu del PSPV, José Manuel Prieto: “La mesura servirà per a difondre informació institucional durant la temporada turística a més de difondre campanyes institucionals vinculades a trànsit, circulació o emergències o qüestions educatives i culturals”.
“Volem que tots els ciutadans que creguen que estan capacitats puguen tindre cabuda en aquesta borsa d’ocupació temporal” “Des del departament de recursos humans i una vegada es publiquen les bases en el BOPV, posarem l’ocupació pública al servei dels veïns de Gandia”.

El portaveu de Compromís-Més Gandia Unida, Josep Alandete: “Els nostres objectius com a Govern i com a ciutat són ben clars: que ningú no patisca i que ningú no es quede arrere. En aquest sentit s’han valorat hui les importants mesures que ja estan prenent-se en matèria de benestar social i polítiques econòmiques i s’ha presentat l’oferta d’una borsa de treball que servisca per a reduir la desocupació i fer complir les mesures de distanciament social necessàries en la nova normalitat. Per altra banda, s’han explicat també les mesures d’ampliació dels espais de vianants i pacificació del trànsit en el Centre Històric de la ciutat i que tan bona acollida estan tenint”.

El portaveu del PP, Víctor Soler va explicar que “La recuperació de Gandia ha de comptar amb el concurs de tots, en aquest sentit l’aprovació d’una borsa de treball és un pas adequat però insuficient per fer front a la desfeta econòmica i social, per això continuarem insistint en la necessitat que Gandia compte amb un pla d’ocupació permanent i que done resposta a les necessitats més bàsiques dels veïns que pitjor ho estan passant“.

El portaveu de Ciudadanos, Pascal Renolt: “Des de Cs Gandia considerem una bona notícia la creació d’una borsa de treball dedicada a la informació al voltant de les platges, les seues limitacions i serveis, tot i que demanem que el servei estiga actiu en totes les platges de la ciutat. A més, considerem important formar per informar atés que aquest personal no són agents de seguretat, i s’ha de preservar la seua integritat i la figura dels cossos de seguretat” “Aplaudim que un dels requisits o avantatges d’accés al lloc de treball siga el domini d’idiomes”.

El vicepresident de FAESRamón Soler va valorar positivament la mesura. “És un pas més que donem entre tots per intentar solucionar i pal·liar les conseqüències negatives del Coronavirus. Hem de seguir en aquesta línia per donar solucions a la ciutadania i les empreses“.

El secretari general intercomarcal de CC.OO, Josep Antoni Carrascosa va voler destacar que es tracta d’una mesura negociada a la Junta de personal de l’Ajuntament i que, tot i que té un caràcter temporal, “podria ser una bona mesura de caràcter permanent, ja que Gandia és una ciutat turística i el treball d’informadors és cosa que valoren molt les persones que ens visiten”. “Seguirem treballant en aquest i altres fòrums per continuar implantant mesures que permeten ajudar les empreses i mantindre i crear ocupació”.

El secretari general intercomarcal d’UGT, Raül Roselló: “Des de la UGT pensem que la posada en marxa de la borsa de treball és un pas endavant molt encertat. Ara mateix, és una mesura que combina perfectament dos necessitats de primer ordre. Per una part la necessitat d’implicar directament a l’Ajuntament en la contractació de persones en un moment en què sabem que hi haurà més dificultat d’accedir al mercat laboral i, per un altre costat, facilitar que la ciutadania i els nostres visitants tenen el millor accés a tota la informació per a disfrutar la ciutat de forma segura“.

Articles relacionats