18 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

Gandia convoca per primera vegada un ple sobre l’estat de la ciutat

La vicelacaldesa de Gandia, Lorena Milvaques i el coportaveu del govern, Jose Manuel Prieto, han anunciat que el Debat de l’estat de la Ciutat se celebrarà el pròxim 22 de febrer a partir de les 18 hores.

El regidor ha recordat que el debat formava part del compromís electoral dels dos partits que formen el govern i que estava inclòs en el desplegament de l’Ordenança de Transparència on un dels punts destacats i nou de l’ordenança era la celebració del Debat anual de l’estat de la Ciutat, ja que mai s’havia celebrat a Gandia.

Jose Manuel Prieto ha explicat que el format serà el d’un plenari habitual i que en Junta de Portaveus s’ha pactat el funcionament.

El format aprovat per tots els grups polítics indica que l’alcaldia obrirà i tancarà el debat mentre que els grups polítics tindran dos torns d’intervenció. Un primer torn de 8 minuts i un segon a manera de rèplica de 3 minuts per finalitzar amb la intervenció de l’alcaldessa.

És un debat de política general. Parlarem dels problemes, els reptes i de totes les solucions i fites aconseguides des d’un govern que basa la seua acció des de la transparència i l’obertura a la ciutadania. Vam aprovar una ordenança i ara la complim” va declarar Prieto qui ha explicat que també es contemplen reunions sectorials amb veïns i associacions empresarials on els regidors rendiran comptes a la ciutadania. “És un punt en què vam coincidir en els dos programes electorals i en el programa de govern que vam acordar. La premissa és que la participació no es pot basar només en anar a votar cada quatre anys sinó que hem de rendir comptes de manera permanent per fer una nova forma de política“.

Per la seua banda, Lorena Milvaques va qualificar la mesura de “necessària, transparent i obligatòria per a qualsevol govern que vullga rendir comptes a la ciutadania” “Tots podran conéixer les polítiques que es duen a terme des dels diferents grups municipals i des del govern, permetent projectar i informar del que s’ha fet fins ara i què s’ha de fer en el que queda de legislatura“.

La vicealcaldessa va fer èmfasi en què “les administracions locals som les més properes als ciutadans i les que més afecten el dia a dia dels seus habitants”. Com a conclusió a la compareixença, Milvaques ha explicat que “el debat servirà per a contrastar idees, fer un balanç de què s’ha fet i abordar els nous reptes de futur“.

Finalment, s’ha informat que el plenari també podrà ser seguit via streaming a través del canal de Youtube del consistori.

Articles relacionats