12.9 C
Gandia
Diumenge, 4 desembre, 2022

Gandia continua treballant en els efectes de l’incendi de Marxuquera

– S’invertirà prop de 700.000 € per seguir pal·liant els efectes de l’incendi forestal a Marxuquera

– El pont d’accés a la urbanització Montepino passa a ser de titularitat municipal i serà restaurat completament

– El consistori destinarà 400.000 € per a restablir tota la part pública, regenerar la massa forestal i transformar les zones verdes de la Urbanització Montepino

AO 9858 copiaEl vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Pep Alandete; i el president de la Junta de districte de Marxuquera, Jose Manuel Prieto, han comparegut aquest matí en roda de premsa per anunciar diverses mesures que el consistori posarà en marxa per continuar pal·liant els efectes de l’incendi que va patir la barriada.

Tal com ha anunciat Alandete, el pont d’accés a la urbanització Montepino, que va patir desperfectes a conseqüència de l’incendi forestal, serà rehabilitat.

L’edil ha informat que “ja tenim la proposta d’adjudicació de l’obra per millorar el seu estat”. Els treballs han estat adjudicats a l’empresa Cadersa per un valor de 296.000 €. Ara la mercantil ha de presentar la documentació corresponent i es calcula que la intervenció podrà iniciar-se en un mes i mig i que els treballs duraran quatre mesos.

És una obra important, ja que el pont passa ara a domini públic” i ha afegit que s’estan mantenint converses amb els veïns per poder rematar la urbanització de la zona durant aquesta legislatura.

Sobre el pont, aquest té una calçada de 5,20 metres i dues voreres, una de 60 cm i una altra de dos metres. L’obra eliminarà els pilars de la infraestructura amb el que s’evitaran les afeccions que es puguen produir durant inundacions a la zona.

Jose Manuel Prieto va destacar que el pont passa a ser públic i que es recupera una infraestructura per al districte. A més, les obres coincidiran amb els treballs que es realitzaran a la urbanització en Montesol després de ser acordats amb els veïns. Uns treballs que seran possibles amb el romanent de gairebé 400.000 € que restaurarà tota la part pública, regenerarà la massa forestal i de transformar les zones verdes de la zona que van ser afectades greument durant l’incendi. “Farem una absoluta regeneració de la zona urbana de Montesol, tant en l’equipament d’infraestructura bàsica com en zones verdes per restituir en òptimes condicions la situació anterior a l’incendi perquè els veïns el puguen gaudir, tal com hem consensuat amb els veïns”.

Prieto també ha volgut fer valdre els treballs que s’estan realitzant des del departament de Medi Ambient per a reposar la massa forestal de Molló de la Creu.

Articles relacionats