20.5 C
Gandia
Dimarts, 4 octubre, 2022

Gandia constitueix el IV Consell de la Infància


· José Manuel Prieto: “Volem involucrar-vos en el disseny de la ciutat que imagineu, somieu i voleu. A la Gandia on volem viure”

· Liduvina Gil: “Els xiquets i xiquetes s’han d’atrevir a dir-nos als polítics què pensen, i nosaltres sempre hem de tenir en compte la seua opinió”

El saló de Plenaris de l’Ajuntament de Gandia ha acollit aquesta vesprada el plenari de constitució de la IV edició del Consell de la Infància curs 2021-2022. Un acte on han participat tots els centres escolars de la ciutat, els representants dels quals van ser rebuts per l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; el vicepresident d’UNICEF a la Comunitat Valenciana, César Belda i la regidora delegada de la Infància, Liduvina Gil, a més dels portaveus dels grups municipals; directors i professorat dels centres escolars; i familiars.

Gandia constitueix el IV Consell de la Infancia 1
Fotografia Àlex Oltra

Durant el ple, alumnes de 5é i 6é de Primària dels centres educatius de la ciutat, que han treballat intensament durant tot el curs, han fet arribar les seues propostes als representants de la Corporació municipal per millorar Gandia i la vida de la població infantil, exalçant la seua veu i el dret dels xiquets a ser escoltats.

José Manuel Prieto s’ha dirigit als presents destacant que els protagonistes del Consell són els xiquets i xiquetes que l’integren i que amb la seua tasca ajuden a configurar una ciutat millor. “Volem posar-nos unes ulleres molt especials per poder veure amb els vostres ulls, amb aquesta mirada particular que teniu. Volem involucrar-vos en el disseny de la ciutat que imagineu, somieu i voleu. A la Gandia on volem viure” va afirmar l’alcalde qui va destacar que el consell d’aquest any és paritari, divers quant a la interculturalitat i dóna cabuda a un xiquet amb capacitats diferents.

La primera autoritat municipal va reafirmar-se en el compromís del govern amb el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància, i va voler agrair el compromís dels Consellers a l’hora d’aportar la seua visió per planificar Gandia amb les propostes de millora que fan arribar.

Per la seua banda, Liduvina Gil, va celebrar que durant aquest any, Gandia ha estat reconeguda com a Ciutat Amiga de la Infància per UNICEF i va voler agrair la presència dels seus representants.
L’edil va agrair als consellers el treball realitzat i el que faran per aconseguir que la nostra ciutat siga una ciutat amable, més inclusiva i més amigable per a totes i tots.

El que pensen els xiquets i xiquetes, hi ha qui diu que no val molt, però és tot el contrari. Perquè els xiquets i xiquetes s’han d’atrevir a dir-nos als polítics què pensen, i nosaltres sempre hem de tenir en compte la seua opinió” va destacar Gil qui ha recordat que el Consell no només és un òrgan de participació ciutadana sinó que és un instrument d’inclusió d’integració social.

Pel que fa a les propostes que s’estan executant gràcies a les aportacions del Consell de la Infància, destaquen les següents:
– Ampliar les activitats esportives gratuïtes que es poden realitzar al Grau
– Millorar les instal·lacions esportives gràcies a una inversió durant el 2021 de prop de 800.000 €.
– Ampliar l’oferta cultural existent amb activitats adreçades als xiquets i xiquetes
– Augmentar els itineraris i carrils disponibles per circular amb bicicleta

Articles relacionats