13.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

Gandia comptarà amb un punt violeta durant la Fira i Festes

L’estand informatiu estarà situat en l’accés al recinte dels concerts del parc de la Festa situat al parc Ausiàs March

Juana Navarro, regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, ha comparegut aquest matí en roda de premsa acompanyada per Cristina Lena, en representació del Consell dels Joves, on han presentat el punt violeta que serà instal·lat en l’accés principal al recinte dels concerts que se celebraran al parc Ausiàs March durant els dies 27, 28 i 29 de setembre.

Juana Navarro ha informat que en el Punt Violeta els membres del Consell dels Joves seran els encarregats de distribuir una sèrie de materials i eines dedicades a la prevenció de la violència de gènere, l’assetjament sexual i l’abús.

Entre els materials, l’edil ha esmentat les polseres o tríptics informatius sobre les accions a realitzar en cas d’abús sexual. Com a novetats, Navarro ha destacat unes xapes que portaran un codi QR amb el qual es podrà accedir a tota la informació i els telèfons del Departament. L’altra novetat serà el repartiment de gots amb tapa per evitar l’ús de drogues que anul·len la voluntat com la burundanga. “Volem que la gent jove s’acostume a sol·licitar aquest tipus d’envasos per les seues begudes perquè amb ells evitem aquest tipus de pràctiques que, per desgràcia, s’utilitzen“.

Finalment, regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives ha explicat que el pavelló del Raval acollirà demà a la vesprada un taller d’autodefensa personal femení organitzat per l’Institut Valencià d’Autodefensa, una activitat que ja ha completat la quota de participants i que la regidora pretén reeditar en pròximes dates.

Per la seua banda, Cristina Lena, ha destacat que seran els voluntaris del Consell dels Joves els encarregats d’aportar tota la informació i els materials en horari de 00.00 a 06.00 hores. “Qualsevol persona que ho necessite podrà acudir a aquest punt on li podrem oferir tota la informació“.

Articles relacionats