19.6 C
Gandia
Dissabte, 3 juny, 2023

Gandia commemora el pròxim dilluns el Dia Mundial contra l’Esclerosis Lateral Amiotròfica

· L’Ajuntament de Gandia il·luminarà la façana del Consistori i del Teatre Serrano i la rotonda de l’accés nord a la ciutat de color verd per commemorar la lluita de les persones afectades per aquesta malaltia

· Liduvina Gil: “Totes i tots els pacients amb ELA són unes persones valentes que lluiten dia a dia per fer una vida normal”

· Ángel Arcos: “Hem creat l’Associació ELA Gandia-Safor destinada a l’ajuda tècnica de les persones afectades, a través de la qual impulsarem campanyes solidàries i benèfiques per a aconseguir els recursos necessaris”

El pròxim dilluns dia 21 de juny es commemora el Dia Mundial contra l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), un data que va declarar l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per a fer una crida internacional perquè la ciutadania i les institucions donen visibilitat a una malaltia dramàtica i procuren serveis de qualitat per a tots aquells pacients que la pateixen, així com millors línies d’investigació sobre les causes, tractament i curs de la malaltia.

Amb aquest motiu, la regidora delegada de Salut, Liduvina Gil, ha comparegut en roda de premsa, acompanyada Ángel Arcos, i José Seguí, afectats per la malaltia, per a presentar les accions que des de l’Ajuntament de Gandia es realitzaran per a sumar-se a aquesta causa. Així, l’Ajuntament de Gandia il·luminarà el dia 21 de juny a les 21.30 hores aproximadament la façana del Consistori, la del Teatre Serrano i la rotonda d’accés nord a la ciutat de color verd, color que representa la malaltia i l’esperança, per a donar visibilitat als pacients d’ELA i a les seues famílies. També es llegirà un manifest a les 12 hores davant de l’Ajuntament.

“Aquest any passat i l’actual ha sigut un any especialment dur per a les persones amb ELA o altre tipus de malalties neurodegeneratives perquè no han pogut rebre les teràpies que necessiten per culpa de la pandèmia”, ha declarat Gil, qui ha destacat que “tots i totes, ells i elles són unes persones valentes que lluiten dia a dia per fer una vida normal i que esperen que la societat científica trobe alguna cosa que ature la seua malaltia”. A més, la responsable de Sanitat va recordar i fer valdre el camí que va recórrer Ángel Arcos l’any 2018 des de Gandia fins a Santiago en bicicleta per a recaptar fons per a la investigació sobre l’ELA.

Per la seua part, Arcos ha agraït el treball del Consistori per a fer visible la malaltia davant la ciutadania i ha reivindicat que es tinga en compte les necessitats i servicis diaris que necessiten les persones afectades per aquesta malaltia i ha anunciat que “hui, aprofitant la setmana de l’ELA, hem creat l’Associació ELA Gandia-Safor destinada a l’ajuda tècnica de les persones afectades, a través de la qual impulsarem campanyes solidàries i benèfiques per a aconseguir els recursos necessaris i per a continuar fomentant la investigació sobre aquesta malaltia”.

Finalitzada la roda de premsa, la regidora Liduvina Gil, ha acompanyat a Ángel Arcos i José Seguí a visitar el despatx d’alcaldia per a reunir-se amb l’alcaldessa de la ciutat, Diana Morant, qui ha assegurat que el Consistori continuarà treballant per a donar visibilitat a aquesta malaltia i per a aconseguir més recursos per als pacients.

Sobre l’ELA

És una malaltia degenerativa del sistema nerviós sense cura que sol afectar persones adultes d’entre 40 a 70 anys. És la tercera malaltia neurodegenerativa més freqüent després de la demència i el Parkinson i afecta a més de 3.000 pacients només a Espanya.

Articles relacionats