14 C
Gandia
Dilluns, 5 desembre, 2022

Gandia commemora el Dia de la Dona

· Diana Morant: “Seguirem reivindicant aquest dia mentre seguisquen existint desigualtats”

 Amb motiu de la celebració del Dia de la Dona, hui 8 de març, s’ha desplegat una pancarta commemorativa al balcó d’alcaldia. Donades les limitacions provocades per la pandèmia i seguint les recomanacions sanitàries, des de l’executiu municipal es va decidir fer aquesta activitat simbòlica per tal d’evitar aglomeracions de persones a més d’altres activitats fetes telemàticament.

En l’acte han participat l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; Carmelina Pla, directora general de Règim Econòmic i Infraestructures de la Conselleria de Sanitat Universal, i les regidores de la corporació municipal.

Finalitzat l’acte, l’alcaldessa de Gandia ha incidit en la necessitat de seguir reivindicant el paper de la dona en la societat. “Legalment tenim reconeguda la igualtat, però la realitat és una altra. La pandèmia ha mostrat que les dones segueixen sent les principals víctimes de les crisis no només en l’àmbit laboral sinó també en el domèstic“.

Morant ha destacat que els principals sectors d’actuació contra la pandèmia compten amb un ampli percentatge de dones com és el cas de les sanitàries, però que encara es produeixen situacions injustes com que les dones cobren un 20% menys que els homes exercint la mateixa tasca.

Hem de continuar reivindicant aquest dia mentre seguisquen existint desigualtats que tenen el seu màxim exponent en la violència masclista i l’assassinat de dones a mans de les seues parelles o exparelles. Aquest any ja han assassinat a quatre dones” va declarar Morant qui va voler incidir en la idea que el 8M aquest any ha eixit al carrer d’una manera diferent, però que “res impedirà que seguim celebrant el Dia de la Dona mentre seguisquen existint situacions de desigualtat”.

fotografia Àlex Oltra

Articles relacionats