22.6 C
Gandia
Diumenge, 14 abril, 2024

Gandia arribarà a milions de persones gràcies a ser inici d’etapa de “La Vuelta”

– Nacho Arnau: “Estem davant d’una oportunitat que poques vegades s’ha presentat a la ciutat”

– Lydia Morant: “Amb l’arribada de La Vuelta ens posicionem com a ciutat de referència per a organitzar esdeveniments esportius”

– L’audiència mitjana de les emissions en directe és de 4.500.000 € i a Espanya la xifra és d’1,5 milions.

– Les persones interessades a col·laborar com a voluntàries puguen fer-ho telefonat al 962 95 96 96

El regidor delegat de Seguretat, Nacho Arnau i la regidora delegada d’Esports, Lydia Morant han comparegut aquest matí en roda de premsa per valorar l’impacte econòmic, publicitari i esportiu que tindrà Gandia amb motiu d’albergar el divendres 20 d’agost l’etapa d’eixida de la Volta Ciclista a Espanya.

“Estem davant d’una oportunitat que poques vegades s’ha presentat a la ciutat per projectar la seua imatge. Si haguérem de pagar aquesta publicitat, no hi hauria prou diners per a fer-ho” ha afirmat Nacho Arnau qui ha volgut agrair l’organització de La Vuelta i a la Diputació de València que hagen tornat a confiar en la nostra ciutat per a albergar, en aquesta ocasió, una etapa d’eixida que sens dubte tindrà un gran impacte econòmic i d’imatge a la ciutat.

Per quantificar aquest impacte el regidor ha explicat algunes de les dades facilitades per la mateixa organització i que posen en relleu la importància mundial i l’impacte que té la prova davant milions de persones.

Dades com que hi ha 1.130 periodistes acreditats, 341 mitjans de comunicació que procedeixen de 34 nacionalitats diferents o que la imatge de les etapes es transmet a un total de 190 països de tot el món, és a dir, el 95% dels països del món.

Una altra de les dades que s’han destacat durant la compareixença és que l’audiència mitjana de les emissions en directe és de 4.500.000 € i a Espanya la xifra és d’1,5 milions i, pel que fa a xarxes socials, la passada edició va tindre 9 milions d’interaccions en xarxes socials.

“En definitiva, ens enfrontem a un repte com a ciutat i com a administració en el que fa molts mesos que treballem. Hui mateix tindrem una Junta Local de Seguretat per abordar el tema on estaran totes les parts implicades i de la qual donarem compte en la seua corresponent roda de premsa demà a les 10 del matí. En ella abordarem diferents temes com les alteracions al trànsit i estacionament que es produiran des de la vesprada del 19 d’agost fins al migdia de divendres” va concloure el regidor delegat de Seguretat, Trànsit i Mobilitat.

Per la seua banda, Lydia Morant va voler incidir en el fet que l’arribada d’aquest esdeveniment suposa un reconeixement a tota la feina que s’ha realitzat per “posicionar-nos com a ciutat de referència per a organitzar esdeveniments esportius i molt particularment aquells relacionats amb el ciclisme com l’etapa d’arribada de la Volta a 2016, a més de ser el nucli central de la Setmana Ciclista Valenciana, entre altres esdeveniments esportius”.

L’edil ha demanat a la ciutadania que participe en l’esdeveniment però amb responsabilitat, ja que “estem en ple mes d’agost i hi ha molta gent ja a la platja”.

Pel que fa a la prova, el centre neuràlgic estarà situat al pàrquing del port on s’instal·laran carpes de l’organització.
Un altre punt que va abordar la regidora delegada d’Esports és que s’ha sol·licitat la col·laboració als clubs esportius de la ciutat perquè aquelles persones que ho desitgen que col·laboren com a voluntaris per completar l’ampli dispositiu que es posarà en marxa des de la Policia Local i Protecció Civil. Actualment ja s’han inscrit 37 persones i aquelles interessades poden fer-ho fins al pròxim dimecres telefonant al 962 95 96 96. Cada un dels voluntaris rebrà un kit de record de la seua participació en l’esdeveniment.

Finalment, Morant va voler incidir en el fet que “la prova que divendres acollirem serveix per a confirmar que som un referent i esperem que també servisca perquè cada dia més persones practiquen aquest o altres esports”.

Articles relacionats