16.7 C
Gandia
Dijous, 23 maig, 2024

Gandia aposta per la transformació digital del comerç i el turisme

  • Gandia destina 300.000 € per a la innovació i la transformació digital dels sectors comercial i turístic
  • Es tracta d’ajudes directes per a les micro i xicotetes empreses de la ciutat. Cobriran el 80% de la despesa, amb un mínim de 600 euros i fins a un màxim de 2.400 €.

  • D’altra banda, l’Ajuntament treballa en un vot digital col·lectiu, amb la creació d’un Marketplace Gandia, una gran plataforma digital pròpia que reuneix, sota un mateix paraigua, totes les empreses de la ciutat que tinguen productes que oferir al consumidor online de tot el món.

  • transformacio digitalDiana Morant: “Cal donar oportunitats als nostres sectors productius, per a generar llocs de treball i competitivitat en estos moments tan durs, i per a la reconstrucció i la reactivació de la nostra ciutat. A Gandia, som conscients que la transformació digital és un element clau no sols per a seguir progressant des de la sostenibilitat, sinó també per a accelerar el procés de recuperació post-covid19”.

  • Ferran Martínez: “Si ens posem a treballar ja, si avancem ara, estarem en millors condicions d’accedir a les ajudes de la Unió Europea, tenint en compte que aproximadament un terç seran en eixe format. En definitiva, és una inversió estratègica per al sector comercial, hostaler, serveis, turístic i, en conseqüència, per a la ciutat”.

L’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i el regidor delegat de Polítiques Econòmiques, Indústria, Ocupació, Comerç i Innovació, Ferran Martínez, han anunciat la imminent convocatòria d’una línia d’ajudes directes per tal de fomentar la innovació i la transformació digital dels sectors comercial, serveis i turístic de la la ciutat. Aquesta convocatòria, dotada amb 300.000 euros, es planteja davant la necessitat d’impulsar la transformació digital de les empreses més menudes per fer-les més competitives i operatives en un entorn cada dia més digitalitzat.

A Gandia, des del primer dia de la crisi de la Covid-19, hem tingut clar que el primer és assistir a les persones perquè ningú es quede enrere. Però, juntament amb això, hem de donar oportunitats als nostres sectors productius, per a generar llocs de treball i competitivitat en estos moments tan durs, i per a la reconstrucció i la reactivació de la nostra ciutat. A Gandia, som conscients que la transformació digital és un element clau no sols per a seguir progressant des de la sostenibilitat, sinó també per a accelerar el procés de recuperació post-covid19”, ha assegurat Morant.

En concret podran acollir-se a aquestes ajudes les microempreses i xicotetes empreses amb domicili fiscal a Gandia, dedicades a l’activitat comercial, inclosa la prestació de serveis, i a l’activitat turística. Es tracta d’unes ajudes que cobriran el 80% de la despesa, amb un mínim de 600 € i fins a un màxim de 2.400 euros.

Pel que fa als requeriments caldrà realitzar alguna de les activitats de modernització establertes a la convocatòria com ara implantar solucions de connectivitat, aplicar tecnologies TIC, desenvolupar accions encaminades a fomentar el comerç electrònic o el màrqueting digital, etc. Una altra de les opcions es sol·licitar assessorament per a l’elaboració d’un diagnòstic tecnològic de l’empresa. En aquest sentit, la Federació d’Associació d’Empresaris de la Safor, FAES, ha ofert la seua col·laboració en tasques de consultoria i assessorament de les empreses

A diferència d’altres ajudes pal·liatives, aquestes estan apostant clarament per la reconstrucció des de la renovació tecnològica, la incoporació de les TIC al nostre sector productiu. Si ens posem a treballar ja, si avancem ara, estarem en millors condicions d’accedir a les ajudes de la Unió Europea, tenint en compte que aproximadament un terç seran en eixe format. En definitiva, és una inversió estratègica per al sector comercial, hostaler, serveis, turístic i, en conseqüència, per a la ciutat”, ha explicat Martínez.

Les sol·licituds estaran disponibles a la pàgina web de l’Ajuntament de Gandia http://www.gandia.es/ a partir de la seua publicació en el BOP entre el divendres i el dilluns pròxims. I s’hauran de presentar via telemàtica mitjançant la seu electrònica httpsw://sede.Gandia.es/sede/ fins el proper 1 de juny.

Cal posar de relleu que les ajudes es concediran per ordre de sol·licitud, fins esgotar el crèdit disponible.

Les empreses interessades poden obtenir una informació més completa mitjançant el telèfon 962959697 o demanant cita prèvia a la web de l’ajuntament http://www.gandia.es/, si desitgen que l’atenció siga de forma presencial, al departament d’Urbalab.

Marketplace Gandia

Morant i Martínez han anunciat que l’Ajuntament està treballant en un vot digital col·lectiu, amb el que s’anomana un Marketplace, una gran plataforma digital pròpia que reuneix, sota un mateix paraigua, totes les empreses de la ciutat que tinguen productes que oferir al consumidor online de tot el món. D’aquesta manera, tampoc hauran de deprendre de grans plataformes privades, que acaben controlant i dictant les regles dels sectors…

Gandia forma part de la Xarxa Innpulso i és Ciutat de la Ciència i la Innovació des de l’anterior legislatura. A més, té en marxa el Pla Estratègic de Destinació Turística Intel·ligent i està desenvolupant solucions conjuntes en matèria de d’innovació urbana i ‘Smart City’. I està incorporant noves tecnologies en l’atenció ciutadana.

Per la seua banda, la ciutat ja compta amb un instrument per a la promoció de la societat digital, l’Urbalab Gandia, que es gestiona des de l’Àrea de Polítiques Econòmiques, Comerç, Indústria i Innovació. L’Urbalab és l’espai públic d’innovació social i digital de la ciutat de Gandia. Un laboratori ciutadà on persones treballadores, emprenedores, PIME i ciutadania poden trobar les eines que necessiten per adaptar-se als canvis del segle XXI. A Urbalab desenvolupen projectes i iniciatives en els àmbits de l’ocupació, l’emprenedoria i la innovació, que tenen com a eix fonamental afavorir el procés de transformació digital i la transició cap a una economia del coneixement.

 

1’5 milions en ajudes directes

Aquesta nova línia d’ajudes directes de 300.000 € per a la modernització o transformació tecnològica se suma a altres ja concedides o encara en marxa per als sectors productius: 700.000 e per al sector comercial i de serveis; 300.000 € per al turístic i 200.000 € per a la reactivació cultural. En total, 1’5 milions d’euros.

Articles relacionats