24.7 C
Gandia
Divendres, 1 juliol, 2022

Gandia adopta a l’àmbit municipal les noves mesures per garantir els serveis essencials

– El govern de Gandia trasllada a l’àmbit municipal les noves mesures acordades pel Consell de Ministres per garantir la prestació de serveis essencials com l’atenció a vulnerables, neteja, recollida d’escombraries i seguretat.

El consell de Ministres, va aprovar mitjançant Reial decret llei 10/2020, de 29 de març, mesures excepcionals i urgents relacionades amb la crisi sanitària que complementen i amplien les decisions adoptades en el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, on es decretava l’Estat d’Alarma.

Per aquesta raó i des de la publicació del nou decret al BOE, el govern de Gandia ha treballat per adaptar a l’àmbit municipal les disposicions acordades ahir mateix al Consell de Ministres, unes disposicions que han afectat el funcionament habitual de l’Ajuntament i als serveis que es presten de manera que l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, va signar ahir un nou decret on s’enumeren els serveis municipals d’obligatòria prestació durant l’estat d’Alarma. El document té com a objectius continuar garantint que es presten els serveis en aquesta situació d’estat d’alarma, reforçar els serveis mínims essencials i prestar-los en condicions de seguretat.

El decret enumera els serveis presencials com són la Policia, serveis socials essencials, sanitat, cementeri, desinfecció i neteja viària, recollida de residus, manteniment de zones verdes, abastament d’aigua i clavegueram, enllumenat públic, transport públic, gabinet de premsa, o aquelles tramitacions que no puguen realitzar-se mitjançant la modalitat no presencial.

Per una altra, serveis que també són d’obligada prestació però en caràcter de teletreball dels serveis d’atenció telefònica al ciutadà i proveïdors, prevenció de riscos laborals, servei d’informàtica a més de la secretaria general de ple, assessoria jurídica, intervenció, tresoreria, recursos humans i contractació.

La resta d’empleats que es trobaven treballant de manera presencial seguiran fent-ho amb el teletreball com realitzen des de fa dues setmanes mentre que la resta d’empleats als quals els ha estat impossible teletreballar han deixat d’acudir als seus llocs.

Amb aquestes accions el consistori s’adapta al nou Reial Decret que endureix la mobilitat de la ciutadania en general al mateix temps que es garanteix la prestació dels serveis fonamentals i l’atenció als ciutadans.

Articles relacionats