14.2 C
Gandia
Dissabte, 2 desembre, 2023

Gandia adjudicarà 33 habitatges públics en règim de lloguer amb opció de compra

La Junta de Govern de Gandia ha iniciat els tràmits corresponents per a l’adjudicació de 33 habitatges de titularitat municipal en règim de lloguer amb opció a compra situades en el complex de Simancas, segons han informat els regidors Vicent Mascarell i Nahuel González. Els habitatges tindran un preu de lloguer mensual que va des dels 200 als 240 € mensuals.
Fa uns mesos l’Ajuntament va posar en règim de lloguer 30 dels 63 habitatges disponibles del complex Simancas que el consistori té en propietat després d’absorbir l’empresa mixta. La pròxima setmana el plec de condicions serà publicat en el BOP i les persones interessades tindran a partir d’aquest moment 30 dies per presentar la inscripció en el procés i la documentació que siga necessària a l’Oficina de l’Habitatge situada a la plaça Tirant.
Aquests 33 habitatges podíem incorporar-los al mercat de lloguer o buscar la fórmula que s’ha acordat i que passa pel lloguer amb opció a compra. És la primera vegada que en aquesta ciutat s’aposta per aquesta fórmula, ja que ajuda a les persones interessades a accedir a un habitatge nou“, afirma Mascarell, qui ha destacat que abans de finalitzar la legislatura “esperem tindre acabat el procés d’adjudicació dels habitatges que ajudaran a revitalitzar el barri i millorar les condicions de vida dels propietaris“.
Els criteris d’adjudicació es realitzaran en funció de l’Ordenança Municipal que arbitra l’adjudicació d’habitatges de lloguer, és a dir, es prioritzarà l’accés a les persones menors de 35 anys i que estiguen empadronats a la ciutat de Gandia. “Aquestes dues variables seran les que més pes tinguen en el barem. A més es tindrà en compte si és una família monoparental, si té algun tipus de discapacitat o han estat víctimes de Violència de Gènere, entre d’altres”.
Per la seua banda, Nahuel González ha destacat que es tracta de la primera vegada que s’inicia un procés d’aquestes característiques. “És una mostra de la voluntat política d’apostar per l’habitatge públic com una eina de compliment d’un Dret Constitucional. El preu de l’habitatge està pujant i hi ha moltes persones amb problemes per accedir a un primer habitatge. Hem treballat molt des del govern per posar a disposició de la ciutadania habitatge social i VPO“.
González ha informat dels requisits, entre ells famílies que superen el 6,5 de l’IPREM i que justifiquen que el 30% dels seus ingressos poden ser destinats a complir els pagaments del contracte. “La baremació puntuarà de manera destacada a aquelles persones empadronades a Gandia. Animem a la ciutadania a participar en aquest procés que significa la culminació d’un edifici que semblava que mai s’anava a acabar i que aquest govern ha fet possible“.

Articles relacionats