31.2 C
Gandia
Dilluns, 8 agost, 2022

Gandia acull l’exposició gràfica ‘Coronacrisi i cultura. Propostes de Creadors Valencians’

  • La Casa de la Marquesa de Gandia obri al públic l’exposició gràfica ‘Coronacrisi i cultura. Propostes de Creadors Valencians’
  • L’Alcaldessa de Gandia, acompanyada per representants de la Corporació Municipal i de la UV, ha assistit aquest matí juntament a artistes a l’acte d’obertura de la mostra.

  • Diana Morant: “Fa més falta que mai que la cultura estiga present per alimentar les nostres ànimes. Per això, institucions com l’Ajuntament de Gandia o la Universitat de València, hem de remarcar la importància que té la cultura com el millor antídot contra la pandèmia”.

  • Nahuel González, regidor delegat de Cultura: “Aquest projecte de col·laboració representa la reivindicació a través de la cultura dels elements que creen debat i reflexions a la nostra societat i que poden aportar coneixement, educació i la reivindicació artística dels creadors i creadores valencianes”.

  • Carmen Baselga, artista responsable del disseny expositiu: “Es tracta d’un projecte expositiu on el talent creatiu del disseny i la il·lustració es posa al servici de conscienciar sobre els desafiaments que tindrem que abordar al voltant dels diferents escenaris econòmics, socials, polítics, que ens ha plantejat aquesta crisi”.

  • Ester Alba. Vicerectora de Cultura de la UV: “Aquesta exposició una reflexió del pensament crític a través de l’experiència estètica, de la comunicació d’eixos valors que acompanyen a l’art, la societat pot reflexionar, pot comunicar i pot transformar-se en eixa mirada que intenta construir un món millor”.

  • L’exposició estarà oberta al públic fins al pròxim 22 d’agost.

Gandia, 28 de maig de 2021.- L’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, junt al regidor delegat de Cultura, Nahuel González; la vicerectora de Cultura de la Universitat de València (UV), Ester Alba i l’artista responsable del disseny expositiu, Carmen Baselga, ha assitit aquest matí a la Casa de Cultura Marqués de González Quirós per a obrir l’exposició ‘Coronacrisi i cultura. Propostes de Creadors Valencians’, una representació gràfica composada per 50 obres de creadors i creadores valencianes que naix de la reflexió sobre els efectes transversals que ha provocat la pandèmia i els escenaris socioculturals post-Covid.

A l’acte també han estat presents el gerent de la Fundació UV, Cristóbal Suria; la directora del Centre Internacional de la UV en Gandia, Carmen Melo, regidors de grups municipals de la Corporació local i altres artistes participants en l’exposició.

Després de gaudir de la l’exposició, l’alcaldessa ha declarat que “és una satisfacció per a la nostra ciutat comptar amb esta gran exposició que ens fa reflexionar sobre la crisi del Coronavirus a través de l’obra de 50 creadors valencians. Una mostra atapeïda de talent i ànima que reflecteix un episodi de les nostres vides sense precedents i que mai oblidarem. Esta exposició també ens fa pensar en el fet que, en temps de coronavirus, hem d’apostar més que mai per la cultura. Perquè ara també es temps de gaudir, amb seguretat, d’exposicions com esta. A Gandia, on la cultura és segura, estem convençuts que el virus també es combat amb art, amb totes les disciplines artístiques”.

Amb la situació actual de “nova” normalitat, fa més falta que mai que la cultura estiga present per alimentar les nostres ànimes. Per això, institucions com l’Ajuntament de Gandia o la Universitat de València, hem de remarcar la importància que té la cultura com el millor antídot contra la pandèmia. Hui, amb l’obertura d’esta mostra, Gandia està al costat dels creadors valencians, al costat del seu esperit i d’eixe aliment humà que són les seues obres”, ha destacat Morant.

L’alcaldessa ha conclòs amb l’agraïment a la UV per la seua “dedicació i la seua aposta continuada per la ciutat de Gandia”, una institució amb la qual “compartim l’estima per la cultura i l’art, però també estar enamorats de la ciutat de Gandia”. Es tracta d’un vincle que “torna a representar eixa voluntat renovada i còmplice que converteix a dos administracions en instrument de la ciutadania”, ha incidit.

Per la seua part, González ha posat en valor la voluntat de col·laboració entre l’Ajuntament de Gandia i la UV representada en aquesta exposició, que no és altra que “la reivindicació a través de la cultura dels elements que creen debat i reflexions a la nostra societat i que poden aportar coneixement, educació i la reivindicació artística de que els valencians i valencianes som un poble que històricament a través la cultura hem sabut llegir els temps que estem vivint i hem sabut transformar la nostra ciutat”.

En referència a les obres exposades, ha afirmat que “el disseny gràfic ha servit per a poder transmetre reflexions, millores, critiques, i en aquets cas, estos 50 artistes valencians ens porten el millor del disseny gràfic i ens fan reflexionar al voltant de qüestions com els sanitaris i sanitàries, el confinament, l’ecologia o el feminisme, entre d’altres.”

En el seu torn, Balsega ha explicat que l’exposició, comissariada per Marisa Gallén, naix de la representació gràfica que han fet 50 artistes sobre 50 textos que experts de tots els àmbits del coneixement han publicat a diversos mitjans de comunicació des de l’inici del confinament i que han generat un debat sobre els possibles escenaris futurs després de la pandèmia: “Es tracta d’un projecte expositiu on el talent creatiu del disseny i la il·lustració es posa al servici de conscienciar sobre els desafiaments que tindrem que abordar al voltant dels diferents escenaris econòmics, socials, polítics, que ens ha plantejat aquesta crisi”.

Finalment, Alba ha anunciat que la UV ha signat un conveni de col·laboració amb la ciutat de Gandia per a traslladar tota una sèrie d’accions culturals que es materialitzen en exposicions com aquesta que planteja “una reflexió del pensament crític a través de l’experiència estètica, de la comunicació d’eixos valors que acompanyen a l’art, que la societat pot reflexionar, pot comunicar i pot transformar-se en eixa mirada que intenta construir un món millor”.

L’exposició estarà oberta al públic fins al 22 d’agost.

Articles relacionats