21 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Gandia acull la “Trobada per la protecció del litoral Mediterrani”

– La societat civil s’uneix per a la protecció del litoral en MEDITERRANIA

El passat dia 5 de març es va celebrar en l’edifici de Foment d’Agricultura Indústria i Comerç de Gandia la “Trobada per la protecció del litoral Mediterrani” que ha reunit una àmplia representació de col·lectius de la Comunitat Valenciana, i a la qual s’han adherit uns altres de la Regió de Múrcia i Andalusia.

A la trobada han assistit més de 50 representants de 25 col·lectius i ha servit perquè exposaren individualment les seues inquietuds sobre la protecció dels seus municipis i traslladar a la resta de col·lectius la seua visió, sensibilitats i necessitats sobre els seus territoris. A l’esdeveniment també van participar telemàticament col·lectius que no van poder desplaçar-se a Gandia.

De la comarca Safor-Valldigna van assistir representants de SOS Tavernes, de l’Associació d’afectats per Costes d’Oliva i de Salvem les Platges al Sud de Gandia.

En la seua exposició, els representants de la Safor van coincidir en la necessitat que es prenguen mesures urgents per a frenar l’erosió de les platges i el deteriore de la biodiversitat, que estan provocant la retenció d’àrids al nord dels espigons i en els embassaments.

Com a resultat de la trobada, es va acordar impulsar la unió dels col·lectius sota el nom de MEDITERRANIA, perquè els ciutadans participen en la presa de decisions, i s’impulse una millora en la planificació, amb una estratègia àgil i garantista sobre la protecció del litoral Mediterrani, en la qual es preserve la seua biodiversitat, el seu patrimoni cultural, històric i urbà.

Un altre dels temes que es van tractar, va ser el missatge d’unió i col·laboració que volen traslladar en la Comissió de Medi ambient de les Corts Valencianes els 5 col·lectius que han sigut citats a intervindre com a representants de la Societat Civil, entre ells “Salvem les Platges al Sud de Gandia

Es constitueix així, una unió transversal que ve a oferir la necessària col·laboració entre els ciutadans, les Administracions i Institucions.

Articles relacionats