14.8 C
Gandia
Dilluns, 4 desembre, 2023

Gandia aconsegueix per quart any consecutiu subvenció del programa “Incorpora´t”

Gandia rep per quart any consecutiu el programa “Incorpora´t”

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha concedit una subvenció de 133.928 €, per a la contractació d’especialistes en orientació sociolaboral i la realització d’accions formatives i competències professionals per a persones en risc d’exclusió social. Enguany, l’acció es desenvoluparà amb 120 persones de Beniopa i la Plaça El·líptica

Carmen FusterLa regidora de Benestar Social, Carmen Fuster, ha comparegut a roda de premsa per anunciar que l’1 d’agost començarà la quarta campanya consecutiva del programa “Incorpora´t” a Gandia que finalitzarà el 31 de setembre, dirigit al desenvolupament d’itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social. Enguany, es podran beneficiar al voltant de 120 persones de Beniopa i Plaça El·líptica. I la seua ubicació serà al mateix centre social de la zona, on ja va ser realitzat la primera vegada, en el 2017.

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha concedit una subvenció de 133.928 €. Aquesta s’ha destinat a l’Àrea de Responsabilitat Social i Polítiques amb la Ciutadania que, la dividirà en dos. La primera part, de 95.663 € tindrà com a finalitat la contractació de persones especialitzades en orientació sociolaboral i, la segona, de 38.265 €, es destinarà per a la contractació d’accions formatives, com ara formació per al desenvolupament de competències digitals, funcionals i tècniques (cuina local i manipulació d’aliments) i competències professionals (cambrer/a de pisos i extra de restaurant-bar).

El projecte, objecte de la subvenció, està emmarcat dins del Programa operatiu del Fons social Europeu 2014-2020 de la Comunitat Valenciana.

Fuster ha volgut concloure afirmant que el seu desig és que “les persones en risc d’exclusió social puguen incorporar-se a un treball que puga aportar-los una vida digna”.

Amb el desenvolupament d’aquests Itineraris es pretén cobrir:

– Afavorir la incorporació al món laboral a persones pertanyents a col·lectius desfavorits.

– Elaborar sistemes d’acompanyament social personalitzat que permeta una integració sociolaboral normalitzada creant seguretat en l’usuari.

– Impulsar les potencialitats dels usuaris a través d’accions formatives.

– Promoure l’adquisició d’hàbits i competències bàsiques i previndre conductes de possible risc.

– Millorar la situació social, laboral, les condicions i la qualitat de vida dels col·lectius desfavorits o en greu risc d’exclusió social.

– Reforçar i estimular les capacitats i les potencialitats personals de cada membre de la família, amb la finalitat d’iniciar un procés de millora global familiar.

– Realitzar cursos/tallers dirigits a aquests col·lectius.

Articles relacionats