12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Gabriela Bravo visita el campament d’estiu per a xiquets ucraïnesos a Piles

– El campament acull a un total de 32 xiquets que venen des d’Ucraïna

La Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha visitat l’alberg del municipi de Piles, a la comarca de La Safor, que funciona com a centre d’atenció temporal d’emergències i acull a persones refugiades que provenen des d’Ucraïna.

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha cedit el seu alberg de Piles on 32 xiquets, fills de policies ucraïnesos, estan passant uns dies de vacances en aquestes instal·lacions. Els xiquets van arribar a la Comunitat el passat 17 d’agost i seran ací fins al quatre de setembre.

Bravo ha assenyalat que “hem volgut que aquests 32 menors hagen tingut 15 dies de vacances per a viure un agost com el que són: xiquets. Que estiguen allunyats de les bombes i sense preocupar-se per res més a passar-s’ho bé”.

En la Comunitat Valenciana s’han concedit 35.000 proteccions internacionals i s’ha enviat material humanitari a la frontera amb Ucraïna. Per això, “continuarem col·laborant amb el Govern d’Espanya per a donar una resposta humanitària al drama que viuen les persones que ha d’abandonar la seua casa a causa de la guerra. La Generalitat posarà sempre tots els recursos per a donar el millor acolliment a aquestes persones i continuar demostrant que la Comunitat és una terra acollidora i solidària” ha subratllat Bravo.

La Conselleria de Justícia i la Policia Nacional han organitzat l’acolliment dels menors en col·laboració amb l’IVAJ que ha cedit el seu alberg. A més, la Generalitat assumeix la manutenció, assistència sanitària i activitats del grup.

Articles relacionats