26.6 C
Gandia
Dimarts, 3 octubre, 2023

FUTURA VIA CICLOVIANANT DE LA VALLDIGNA

 

 

– Projecte de recuperació de la Séquia Mare, antiga séquia dels molins d’aigua de la Valldigna, com a via ciclovianant que unirà Simat, Benifairó i Tavernes.

El passat mes de novembre la Diputació Provincial de València dins del programa «Reacciona per a la redacció de projectes de vies ciclovianants en 2021», va adjudicar a la Mancomunitat de la Valldigna una subvenció de 12.693 euros. L’ajuda ha de servir perquè es puga redactar el projecte de la ruta ciclovianant que en un futur podria unir els pobles de Simat, Benifairó i Tavernes.

La proposta, fruit de la coordinació entre la Mancomunitat i l’Ajuntament de Tavernes té com a objectiu plantejar un traçat segur que a peu o amb bicicleta unisca les tres poblacions de manera sostenible i de la forma més ràpida possible. Un itinerari plantejat aprofitant el recorregut de la Séquia Mare –antiga séquia per fer funcionar els molins de la Valldigna– que permetrà visitar també el patrimoni històric de la comarca, des del Monestir fins a la mateixa Cova del Bolomor, passant directament pels antics molins d’aigua de la comarca.

Una proposta amb la qual es pretén assolir part dels objectius plantejats a l’Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana (ETCV) com a instrument d’ordenació territorial del paisatge, entre ells: la gestió integrada i creativa del patrimoni ambiental, la valorització del paisatge com a actiu cultural, econòmic i identitari o la preparació del territori par a la seua adaptació i lluita contra el canvi climàtic.

Un projecte de mobilitat sostenible però també de regeneració ambiental i de posada en valor del patrimoni de la Valldigna

Articles relacionats