23.4 C
Gandia
Diumenge, 14 abril, 2024

La Fundació Fisabio llança una convocatòria d’ajudes a projectes innovadors a l’àmbit sanitari

La Fundació per al Foment de la Recerca Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), dependent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la Universitat Politècnica de València (UPV), des dels seus Campus d’Alcoi i Gandia, ha engegat un nou programa de col·laboració amb la finalitat de fomentar la R+D+i en l’àmbit sanitari. El programa ha estat presentat este dilluns 19 de juny a l’Hospital de Gandia (acte al qual correspon la imatge).
El programa inclou la I Convocatòria d’Ajudes, dirigida a finançar accions preparatòries que donen origen a projectes de recerca i innovació desenvolupats conjuntament entre investigadors dels departaments de Salut de Xàtiva-Ontinyent, Elda, Sant Joan d’Alacant, Marina Baixa, Gandia i Alcoi, i professionals del Campus d’Alcoi i Campus de Gandia de la UPV; se celebraran dues jornades de presentació de les ajudes en l’Hospital Verge dels Lliris d’ Alcoi i en l’Hospital Francesc de Borja de Gandia els dies 16 i 19 de juny, respectivament.
Amb aquestes accions es pretén establir col·laboracions i aliances entre els diferents investigadors i professionals dels dos organismes i la seua materialització en projectes de recerca i innovació amb gran potencial cientificotècnic, que permeten participar en convocatòries nacionals i internacionals, entre uns altres, el programa H2020.
Per a açò, s’ha constituït una plataforma de recollida d’expressions d’interès (www.polisabio.es), que posarà en contacte necessitats del sector sanitari amb personal investigador de la UPV que puga oferir solucions als problemes sorgits en la pràctica clínica, i al revés.
Les ajudes finançaran activitats preparatòries de projectes coordinats entre ambdues institucions (màxim de 10 ajudes d’import pròxim a 3.000 euros cadascuna) en les següents àrees temàtiques: biomecànica, imatge mèdica, instrumentació i dispositius mèdics, gestió de residus i medi ambient, biomaterials, enginyeria i gestió sanitària, bioseñales i bioaná-lisis, nutrició, simulació mèdica, sistemes d’informació i telemedicina.
Entre les iniciatives que s’estan rebent destaquen, per citar alguns exemples, l’ús d’olfacte artificial per a la detecció i diagnòstic de malalties, el desenvolupament de polímers bioabsorbibles o actius (per a alliberament controlat de fàrmacs), el disseny de tècniques de realitat virtual per a estimulació cognitiva o la funcionalización de tèxtils que puguen oferir propietats addicionals.

Reunions bilaterals

Una vegada arreplegades les propostes, se celebraran dues jornades de presentació de les ajudes en l’Hospital Verge dels Lliris d’ Alcoi i en l’Hospital Francesc de Borja de Gandia els dies 16 i 19 de juny, respectivament.
Durant aquestes jornades, a més, tindran lloc reunions bilaterals entre les persones participants que hagen enviat les seues expressions d’interès i socis i sòcies que vulguen col·laborar. A partir d’aquestes jornades i fins al 14 de juliol, es podrà sol·licitar una ajuda competitiva. Del 31 de juliol al 31 de desembre s’avaluaran i resoldran les sol·licituds presentades.

Articles relacionats