La Fundació Espurna participa en campionats nacionals de bàsquet i futbol

El Pavelló Juan de la Cierva de Getafe ha sigut l’escenari durant el cap de setmana de l’I Campionat Nacional de bàsquet unificat que organitza Special Olympics Espanya. La competició va reunir a 12 equips pertanyents a vuit comunitats autònomes, sent Catalunya la gran dominadora en imposar-se en la màxima categoria.
La Comunitat Valenciana va estar representada íntegrament per membres de la Fundació Espurna (a la imatge), que va desplaçar a dos entrenadors, tres jugadors unificats i set usuaris del centre. Les competicions d’esport unificat, busquen la plena integració mitjançant la inclusió de jugadors amb i sense discapacitat intel·lectual en el mateix equip. D’aquesta forma es fomenta el treball col·lectiu sense distinció de capacitats, açò sí, l’organització es garanteix mitjançant una fase prèvia, que totes les categories estiguen igualades i no hi ha grans diferències sobre la pista.
El conjunt gandià, després de superar als seus dos oponenetes en la prèvia de divendres, va quedar enquadrat al costat d’Andalusia i Murcia per a acabar signant un meritori tercer lloc de la segona categoria.
L’expedició va estar composta pels jugadors Sergio Beneyto, Rubén Castillo, Juanjo Ibáñez, Rafa Frutos, Miguel Salazar, Borja García i Samuel Llopis. Com a jugadors unificats van actuar Dani Susilla, Ximo García i Alberto Sala.
També aquest cap de setmana, la Fundació Espurna va enviar a Albacete dos equips de futbol perquè prengueren part en el Campionat Nacional. L’equip B va finalitzar en la tercera posició, mentre que l’equip A va tornar a proclamar-se campió de la màxima categoria.
La institució gandiana, dedicada a l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual als quals posa al seu abast habitatges tutelats, un centre especial d’ocupació, un altre ocupacional i un d’atenció primerenca, té en l’esport un dels seus principals vehicles per a fomentar la integració. Els tornejos unificats, engegats en els últims temps des de Special Olympics, estan obrint el sector a la societat i cada vegada són més els ex esportistes d’un cert nivell que s’animen a participar i aportar el seu granet d’arena a aquesta causa.

Et Pot Interessar