FOTO ESPAI GANDIA INAUGURA DUES EXPOSICIONS DE PEP APARISI I NATXO FRANCÉS

Es tracta de les exposicions: “DUBLIN” amb fotografies de Natxo Francés i “DÍPTICS” amb fotografies de Pep Aparisi.

Natxo Frncés comença a treballar de periodista gràfic en 1992 a Diario 16. Des de llavors ha col•laborat en diferents publicacions, Tiempo, Nat i Interviu, diaris i institucions com l’Ajuntament de Gandia i l’Institut Valencià de la Música. Ha impartit i imparteix nombrosos cursos de fotografia en la Universitat Popular de Gandia, el Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València i l’Escola Politècnica Superior de Gandia. Ha realitzat nombroses exposicions individuals i col•lectives en distitntes ciutats de l’Estat espanyol. En l’actualitat treballa com a a fotògraf freelance per als diaris El País, Levante EMV, així com per a l’Agència EFE.

Carpetes d’edició limitada: CAMI DEL DESERT / IPHONEONLY_1 / IPHONEONLY_2 / IPHONEONLY_3.

L’exposició conté deu fotografíes de 300 x 400 mil•límetres impreses en paper Hanemühle Barita.

Pep Aparisi, Alacant 1953. Des dels cinc anys viu a Gandia. El seu inici en la fotografia és als 16 anys, quan pren prestada la Voigtländer del lloc de treball del seu pare, fotografiant escenes familiars, fotografies en blanc i negre revelades en un laboratori comercial. Des de molt jove s’ha sentit atret la fotografia, i confessa que era un plaer veure les poques exposicions que es feien en aquella època. Es comprà la primera càmera amb objectiu de 50 mm i poc després una ampliadora de blanc i negre. Participà en concursos de l’època guanyant alguns d’ells, però aviat se n’adona que això no porta enlloc. Inici la seva col•lecció de llibres de fotografia i sobretot segueix veient exposicions, cada dia es poden veure més, es considers un fotògraf autodidacta. L’any 2006 s’inicia en el món de la fotografia digital, un cop té clar la qualitat dels papers i tintes d’impressió, ja que considera que únicament es pot anomenar “fotografia”, si està sobre suport paper. Actualment treballa en diversos projectes fotogràfics oberts, projectes a llarg termini, sempre al voltant del que diu “proximitats”, sempre en blanc i negre, ja que per a ell té la seva pròpia latitud, un espai únic en el qual es pot moure.

Carpetes d’edició limitada: PORT_GANDIA / GRAFITO 2.1 / BENISSA / FLORS # 1 / DIPTICS.

Llibres de poemes i fotografies edició d’impremta: PORT_GANDIA Pep Aparisi i Rafa Gomar. Col•lecció Efímers número 1 / 6.000 ESTÚPIDS I 10 MÉS Pep Aparisi, Rafa Gomar i altres. Col•lecció Efímers número 2 / 10 AL NOSTRE [VOSTRE} GUST Pep Aparisi, Rafa Gomar i altres. Col•lecció Efímers número 3.

Gandia elabora una guia per a fomenter la lectura en estiu