20.5 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Foment posa en servei la glorieta de l’accés al port i restitueix el trànsit a la carretera de Daimús

El delegat de Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, en companyia de l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha anunciat que el Ministeri de Foment restitueix des d’este dilluns el tràfic en la carretera CV-671, posant en servei una glorieta de l’obra de l’accés Sud al Port de Gandia des de la N-332.

El Govern fa un pas més per a millorar la seguretat vial de la Safor i amb aquesta actuació es resol un dels punts més conflictius de la xarxa viària valenciana”, ha destacat Moragues. A l’acte ha assistit el cap de la Demarcació de Carreteres, Ismael Ferrer, i alcaldes i representants dels municipis als qui beneficia aquesta actuació (Gandia, Oliva, Daimús, Bellreguard, Piles, Miramar, Palmera, Guardamar de la Safor), així com diputats nacionals.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Gandia ha remarcat que aquesta “gran obra” millorarà la seguretat vial, descongestionarà el tràfic que sobretot es produeix a l’estiu i eliminarà el tràfic pesat portuari sobre la trama urbana del Grau. Així mateix, impulsarà el creixement econòmic del port i també de la ciutat. “Per a nosaltres és una infraestructura que aporta molta comoditat quant a mobilitat i que ens farà més competents. El sector empresarial sempre ha reclamat aquesta infraestructura perquè la ciutat i el seu port siguen més competitius”, ha argumentat Morant. Tant Moragues com Morant han subratllat l’esforç que ha suposat obrir aquestes noves infraestructures abans de Falles i Setmana Santa, moments en els quals el tràfic augmenta significativament.

La nova glorieta substitueix una intersecció tipus T entre les carreteres CV-670 i CV-671. Aquesta intersecció registra una elevada intensitat de tràfic, especialment en època estival, quan s’aconsegueixen 30.000 vehicles diaris. La glorieta suposa una millora de la capacitat de la infraestructura i de la seguretat vial, resolent un dels punts més conflictius de la xarxa viària de la Diputació de València.

També s’ha conclòs una altra glorieta que resol l’accés a Gandia per l’avinguda de La Safor. A través d’aquesta es proporciona accés a la zona sud del centre comercial La Vital. Igualment, mitjançant la reposició del camí de servei en el seu marge dreta, es proporciona accés als particulars, configurant-se el nou accés al camí Torre *dels Parells.

La inversió realitzada en aquests nusos ascendeix a 1,5 milions d’euros €. Tan solament resten rematades que s’aniran escometent progressivament amb la resta de les obres d’accés al port de Gandia, on s’invertiran 21 milions d’euros.

Característiques tècniques de l’accés Sud al port de Gandia

El nou accés sud al port de Gandia connectarà la carretera N-332, en el kilòmetre 220,8, amb aquesta infraestructura. Es tracta d’una nova carretera amb 4,2 km de longitud que s’ha projectat amb l’objectiu d’eliminar el trànsit portuari per la trama urbana de la ciutat. El tram comprès entre la carretera N-332 i la CV-670 (2,5 km) consta de doble carril per sentit de circulació. A partir d’aquest punt i fins al port la via tindrà un únic carril per sentit. El nou accés al port disposarà de control total d’accessos, per al que es construiran camins de servei paral·lels a ella que canalitzaran el trànsit cap a les interseccions.

De forma complementària a l’objectiu de servir al tràfic portuari, la nova carretera millorarà substancialment la funcionalitat de la circulació local. Per a açò comptarà amb 4 glorietes a nivell, que permeten la connexió amb el viari local i una permeabilitat de la infraestructura concorde a l’àmbit periurbà en què s’assenta.

En aquest sentit, les obres prestaran servei directe al nou hospital de La Safor, millorant la seguretat i capacitat del viari en l’entorn, compromesos especialment en època estival. Com a obra singular destaca el nou pont sobre el riu Serpis, una estructura de 190 m de longitud i 17,60 m d’amplària, amb obertures de fins a 59 m de llum.

Articles relacionats