Fitur 2020: Gandia presenta el Festival MIRA com a reclam turístic

  • En total s’han presentat 130 companyies procedents de tot el territori nacional i internacional
  •  Del 27 al 29 de març Gandia es convertirà en referent de les arts de carrer per a programadors culturals, agències, productors i turistes

    L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el regidor delegat de Política Festiva, Jose Manuel Prieto; i Vicent Mascarell, han presentat aquest matí en FITUR 2020 la primera edició de MIRA, Festival d’Art de carrer de Gandia que convertirà a la nostra ciutat en referent de les arts de carrer del 27 al 29 de març “Pretenem que es convertisca en un element d’atracció més. No solament serà una fira turística, també serà una fira de programadors i productors que acudiran a Gandia procedents de tota Espanya i d’estranger” va explicar Jose Manuel Prieto qui ha recordat que MIRA és un Festival Internacional que acudiran a la nostra ciutat durant tres dies i al qual s’han presentat 130 companyies de tot l’Estat i de l’estranger. De totes les propostes presentades el jurat especialitzat del Festival ha seleccionat un total de 14 companyies procedents de Canàries, Illes Balears, València o França, entre altres i que al llarg de tot el cap de setmana ompliran la ciutat, d’espectacle, d’art, de cultura i d’art de carrer.

    L’edil ha informat que totes les companyies presentades seran tingudes en compte perquè, al llarg de tot l’any puguen participar en la nostra ciutat amb diverses actuacions per a augmentar l’atractiu turístic de la ciutat.

    Sobre les dates triades, Prieto ha destacat que “hem volgut que fora al març perquè servisca de pont entre les Falles i la Setmana Santa perquè des de l’inici de la temporada turística (15 de març) i fins a la tardor tinguem activitats a la ciutat perquè la nostra intenció és replicar el que puga passar en MIRA al llarg de tot l’any per a convertir a Gandia en un referent i pol d’atracció de la cultura que també ajudarà a desestacionalitzar el turisme”.

    Per part seua, Diana Morant va voler destacar que el Festival Mira serà un punt de trobada on no sols acudiran companyies sinó que també ho faran els programadors i responsables de totes les ciutats d’Espanya que vulguen conéixer les últimes tendències en les arts de carrer. “MIRA aspira a ser el FITUR de l’art de carrer. Donat l’èxit de la convocatòria hem detectat les necessitades d’ampliar aquest projecte” i ha explicat que la intenció del govern municipal és associar-lo a xarrades i simposis per a augmentar la seua rellevància en l’àmbit nacional i internacional.

“El Festival MIRA ha de ser un referent turístic. Una vegada ja tenim les companyies ara ens toca convidar a totes les ciutats que vulguen acudir a conéixer l’últim en arts de carrer” “La cultura pot ser una oportunitat turística per a la nostra ciutat”.

Et Pot Interessar